Den Haag: kalifaat achter de duinen

Geen categoriejul 28 2014, 17:44
De Nederlandse overheid meet met twee maten, zoveel is duidelijk geworden na de zogenaamde #gazademo's afgelopen week. Tijd voor het opmaken van een tussenbalans.
Laat ik beginnen om te zeggen dat dit meten met twee maten mij met grote zorg vervult. Als dit zo door gaat vormt de houding van de Nederlandse overheid juist een bedreiging voor de stabiliteit van onze samenleving. Over de demonstraties zelf, zowel in Den Haag als Rotterdam is al het nodige geschreven op dit forum, onder andere vanochtend nog door Bart Schut. In deze bijdrage wil ik wat dieper ingaan op de consequenties die dit lafhartige twee-maten beleid kan hebben op onze rechtsstaat als hoeder van de veiligheid van haar burgers, het bewaken van de (pers-)vrijheid van meningsuiting en de scheiding van Kerk en Staat. Deze zaken worden toch geacht enkele kernwaarden van onze Westerse cultuur te zijn?
Vandaag, honderd jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, kunnen we vaststellen dat puur anti-semitisme en Jodenhaat, driekwart eeuw na dato, weer helemaal terug is in Nederland. Het wordt in alle openheid verkondigd en onze overheid doet niets. Laat dit feit eens even goed tot u doordringen. Uw overheid doet niets aan openlijk beleden, niets ontziende jodenhaat. Hoe veilig denkt u dat onze Joodse medeburgers zich nog voelen in dit land?
Ook meet de overheid met twee maten als het om vrijheid van meningsuiting gaat. Vaandels van de extreem islamitische terreurbeweging ISIS of Palestijnse banieren mogen wel, Israëlische of Papoea vlaggen mogen daarentegen weer niet. Op grond waarvan is dat eigenlijk? Als de pers zijn werk wil doen en dat vervolgens onmogelijk gemaakt wordt door hysterische moslims, dan grijpt de overheid niet in. Organiserende clubs als Youth for Palestine waarschuwen zelfs voor journalisten, zoals met naam en toenaam tegen onze eigen Frank Verhoef, die ze framen als 'schijnheilige zionisten'. Waarom meet onze overheid met twee maten? Is men soms bang voor het geweld van deze godsdienstfanaten? Is men bang voor repercussies zoals aanslagen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat angst een slechte raadgever is. Dat het niet handhaven van de wet de rechtsstaat ondermijnt; en dat als er nu geen maatregelen getroffen worden om dit soort rechtsstaat ondermijnend gedrag radicaal tot zwijgen te brengen, het hek van de dam is.
Dan kan men er op wachten dat burgers op een gegeven moment voor eigen rechter gaan spelen om er zeker van te zijn dat hun veiligheid en andere burgerrechten worden gegarandeerd. Reeds nu laten Joodse mensen die zich het kunnen veroorloven zich bewaken door private beveiligers. Het moet niet gekker worden in dit land. Wat er afgelopen week is gebeurd in de Nederlandse samenleving kan en mag niet zonder gevolgen blijven. Dat geldt voor het toekomstig functioneren van die slappe burgemeester van Den Haag natuurlijk (hier kunt u desgewenst een petitie tegen hem tekenen), maar ook vooral meer algemeen.
De Nederlandse overheid kan het probleem met radicale moslims niet langer negeren en zal daartegen moeten optreden. Niet met kopjes thee, maar met harde hand. Pak de haatzaaiende imams aan, sluit Islamitische scholen (wegens rechtsstaat ondermijnend karakter desnoods), stop überhaupt subsidiëring van islamitisch onderwijs en islamitische instellingen in Nederland, verbied externe (buitenlandse) financiering voor de bouw van moskeeën, eis het onderschrijven door moslimorganisaties van de Nederlandse waarden en normen, kondig, in elk geval tijdelijk, tot nader order een bouwstop aan op nieuwe moskeeën, enzoverder. Hele wijken van onze steden zijn reeds nu 'overgenomen' door snel radicaliserende moslims. In de Haagse Schilderswijk bijvoorbeeld, woonden in 1995 nog bijna een kwart autochtone Nederlanders, nu, nog geen dertig jaar later, nog slechts acht procent. Dat betekent dat meer dan negentig procent van de bewoners van allochtone afkomst is. Vinden we dat normaal? Is dat de manier om een coherente samenleving te bereiken? Is dat de methode om integratie van allochtonen in onze samenleving te bespoedigen? Misschien dat oud Schilderswijker en gewezen defensieminister Joris Voorhoeve eens terug kan denken hoe het daar was in zijn jeugd? Wellicht dat dan bij mensen zoals hij eindelijk de ogen eens open gaan?
Als we wel bereid zijn om aan Rusland sancties op te leggen wegens niet te tolereren gedrag, waarom dan ook niet aan het zich misdragende deel der 'eigen' burgerij? Dat is de enige manier om dat volk in het gareel te krijgen en het oprukkend anti-semitisme te stoppen. Laat onze overheid dat na, dan zal het van kwaad tot erger worden. Het lijkt me niet dat we die kant op moeten.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten