Een nationale schande trok door Den Haag

Geen categoriejul 13 2014, 11:30
Shariavlaggen, Hitergroeten en veelvuldig gescherm met de nationaal-socialistische swastika. De anti-Israël-demonstratie die gisteren in Den Haag plaatsvond, verdient op z'n zachtst gezegd geen schoonheidsprijs.
Gisterochtend was DDS al bevreesd dat de pro-Gaza- (maar eigenlijk anti-Israël-)demonstratie die gisteren door Den Haag trok, zou uitmonden in een enorm antisemitisch feestje. Onze angst was gegrond, zo is gebleken, want ook gisteren was de Hofstad weer even de Hofstadgroepstad:

Hakenkruizen en jihadvlaggen bij anti-Israël protest Den Haag

De spanningen tussen Israël en Gaza de afgelopen dagen hebben tot diverse anti-Israël protesten geleid. Ook in Den Haag gingen zaterdag honderden demonstranten de straat op. Zij droegen tijdens hun protest vlaggen onder meer met hakenkruizen. [...]

De demonstratie is georganiseerd door Nederlands Palestina Komitee en andere organisaties. Veel demonstranten zijn moslim.

Sommige demonstranten droegen borden met de tekst: 'Stop doing what Hitler did to you' en waren er vlaggen van ISIS, de terreurgroep die zijn opmars maakt in Irak. Ook zijn er borden te zien met de Israëlische vlag, een hakenkruis en een teken = ertussen.

Een flinke schep aan ranzigheid dus. Maar hoe ontzettend out of touch de bezoekers waren werd ook duidelijk aan de hand van dit fotobeeld, waarop te zien is hoe anti-Israëlfanatici ook de NOS beschimpen. De omroep, die in werkelijkheid consequent de kant van de Palestijnen kiest, zou nóg steeds teveel op de hand van Israël zitten. Het geeft maar aan hoe weinig realiteitszin er onder de goedpraters van Hamas te vinden is.
Langzaam maar zeker wordt ook duidelijk hoe tweeslachtig tenslotte de Nederlandse overheid optreedt in situaties als deze. Een opruiende demonstratie waar zeer beledigende zaken tegenover Israël en Joden in hun algemeenheid wordt geroepen vindt doorgang, dat hebben we gezien. Nu zou je dat kunnen rijmen met een ruime uitleg van het recht op vrije meningsuiting en het recht op demonstratie.
Er ontstaat echter een onthullende discrepantie wanneer je deze jihad- en Nazi-Duitsland-vlaggenparade - die geen strobreed in de weg is gelegd - vergelijkt zet met de neergeslagen eenmansdemonstratie twee weken geleden van iemand die met een Morgenster-vlag stond te wapperen. Laatstgenoemde vlag lijkt me een stuk onschuldiger dan de vlag waar het bloed van 11 miljoen mensen aan kleeft, of een vlag van een groep mensen die de gruweldaden van de ontwerpers van de voornoemde vlag nog eens dunnetjes over willen doen. Toch konden gisteren de demonstranten hun 'vrolijke' gang gaan, terwijl de 'Morgenster-man' geboeid werd afgevoerd naar het politiebureau.
Wat zich gisteren dus voltrok was een inktzwarte schande op het blazoen van Nederland. Wat mij betreft wordt er nooit meer een demonstratievergunning verleent aan het Palestina Komitee. Den Haag is een veel te mooie stad om te laten ontsieren door een stel wannabe ISIS-strijders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten