Franse industriebaas slaat alarm

Geen categoriejul 22 2014, 13:00
Toestand economie is 'catastrofaal'
De baas van de Franse ondernemers Pierre Gataz, de Franse Wientjes zeg maar, heeft in een uitgebreid interview met de Franse krant Le Figaro alarm geslagen over de toestand van de Franse economie. Hij nam zelfs het woord 'catastrofaal' in de mond. Gataz:

“Er wordt niet meer geïnvesteerd en er worden geen nieuwe mensen aangenomen. Ik zie bij de ondernemingen vooral afwachten en wantrouwen. De economische situatie van het land is catastrofaal."

Gataz bekritiseert de plannen van president Hollande, die in navolging van de Duitsers destijds, de kosten van arbeid wil verlagen. Maar volgens Gataz doet Hollande dat op een verkeerde manier. Daarom zullen de Franse ondernemers zelf met een 10-punten plan komen. Ook wordt de 'rijkentax' van Hollande bekritiseerd, die wil, zoals bekend, een toptarief van 75% inkomstenbelasting. Volgens Gataz is dat de beste manier om Franse ondernemers 'over de grens te jagen'.
Als Frankrijk er niet in slaagt om de investeringen van het bedrijfsleven toe te laten nemen en banen creëert, dan zal een toekomstig bankroet onafwendbaar zijn. Gelukkig zijn er dan nog wel enkele 'oude vrienden', Europese 'familieleden', die de Franse rekening zullen betalen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten