Hbo-diploma is niets waard

Geen categoriejul 28 2014, 21:00
Behalve een knaak van je oma dan.
Het is bijzonder mooi om een diploma te halen: je bent er trots op en kunt een hoofdstuk van je leven afsluiten. Helaas houdt het daar wel bij op voor de gemiddelde hbo'er:

Dus je hebt een hbo-diploma? Helemaal afgestudeerd en zo. Schouderklopje voor je. Knaak scoren bij je oma met dat papiertje. En dat is dan ongeveer gelijk het meeste geld dat je uit dat veredelde veterdiploma gaat halen. BNR copy-paste gegevens uit de HBO-monitor en daaruit blijkt dat een afgestudeerde hbo'er tegenwoordig 361 euro minder verdient dan een afgestudeerde hbo'er in 2009. Per maand. Na inflatiecorrectie blijkt dat een hbo'er qua salaris op het niveau zit van 1997. 

Er zijn te veel hbo'ers die dezelfde kwaliteiten en kennis hebben, en te weinig banen. Het gevolg: heel veel hbo'ers werken onder hun niveau. Hierdoor lopen ze niet alleen de kans mis om zich te ontwikkelen, maar ook om meer geld te verdienen.
Zo heeft Nederland dus te maken met het zoveelste onderwijsdrama. Dieptriest, maar het is niet anders.
Overigens is het opmerkelijk dat de politiek hier voorlopig niets aan lijkt te willen doen. Er heerst in ieder geval een onverbiddelijke stilte over dit probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten