Help! Ik word bedreigd door extreemlinks

Geen categoriejul 18 2014, 11:30
Leugens, beledigingen en gescheld it’s all in the game. Maar bij doodsbedreigingen trek ik de grens.

Schut gaat eraan al is het het laatste dat ik doe

Aan het woord is Jeroen S. van den Heuvel, hoofdredacteur van Krapuul, het extreemlinkse margeblog met antisemitische ondertoon. Het is toch even schrikken als iemand met naam en toenaam aankondigt dat hij je wil (laten) vermoorden. Aan de andere kant, helemaal verrassend is het niet. Krapuul is al bijna een jaar bezig met een hetze tegen ondergetekende en de recente bedreigingen van Van den Heuvel vormen slechts het hoogtepunt (je zou ook kunnen zeggen diepte-) in de stroom leugens, beledigingen en gescheld die zijn sekte op mij afvuurt.
Nu ben ik van nature niet bang uitgevallen en Van den Heuvel is geen bijzonder indrukwekkende figuur, fysiek of anderszins. aan de andere kant, een vuurwapen is tegenwoordig gemakkelijk aangeschaft in ons land en Volkert was ook niet iemand voor wie je – voor zijn moord op Pim Fortuyn – de straat was overgestoken als je hem tegenkwam. Maar toch. In het links-extremistische omveld van Krapuul, lopen mensen rond die gek genoeg zijn de daad bij het woord te voegen

Schut gaat gewoon de hel tegemoet en daar ga ik persoonlijk voor zorgen

Waarom hebben Van den Heuvel en zijn lakeien Arnold van der Kluft en Ralph van der Geest het zo op mij voorzien? Simpel, ik heb vorig jaar op Joop een artikel over Krapuul geschreven waarin ik het antisemitsme van de site aan de kaak stel. Want als je Lodewijk Asscher, die familieleden heeft verloren tijdens de Holocaust, “de Nederlandse Reynhard Heydrich noemt, ben je volgens mij gewoon een Jodenhater. Mijn artikel werd ook gepubliceerd door The Post Online, gecombineerd met een oproep aan politici aangifte te doen tegen Krapuul, iets waar ik het overigens niet mee eens ben. Websites als Krapuul, Stormfront en De Ware Religie zijn de prijs die wij moeten betalen voor onze vrijheid van meningsuiting.
Sindsdien achtervolgen de Krapulers mij (vooralsnog alleen op het internet, Van den Heuvels bedreigingen ten spijt). Al ruim een jaar wijden zij wekelijks artikelen aan mijn persoon, waarbij ik steevast wordt uitgescholden en als “massamoordverheerlijker” afgeschilderd omdat ik ooit tweette dat ISIS en Al Qaida militair moeten worden uitgeroeid – wat een radicaal standpunt, bismillah! Omdat ik mij niets aantrek van hun pogingen tot intimidatie, wordt de retoriek steeds feller en dreigender en Van den Heuvels gedrag jegens mij steeds obsessiever. Verschillende krapulers schermen met aangiftes wegens laster en rechtszaken, omdat ik hun antisemitische tirades antisemitisch heb genoemd.
Sorry jongens, ik kan er ook niets anders van maken. Als je Asscher “de Nederlandse Heydrich” noemt, als je beweert dat de Joden de aanvallen op hun synagoges in Parijs zelf hebben uitgelokt, als je over Auschwitz spreekt in termen als “knarsende knekeltjes” - if it looks like a duck and quacks like a duck... Dus kom op met die zaak, ik wil de rechter jullie graag de zaal uit zien lachen en zo heb ik nog eens wat aan die 7 jaar rechtenstudie.

Ik heb duizenden euro’s om Schut kapot te maken

Een socialist die duizenden euro’s ter beschikking heeft om mij kapot te maken? Heeft die Van den Heuvel niets beters te doen met zijn geld? Hongerende bijstandsmoeders helpen? Vluchtelingen opnemen in zijn ongetwijfeld luxueuze villa (denk Marcel van Dam)? Waarom zou je, als je dat geld beter kunt besteden met haat zaaien en intimideren? Want zoals altijd bij antidemocraten, maken Van den Heuvel en zijn sekte gretig gebruik van de vrijheden die zij – als puntje bij paaltje komt – anderen willen ontzeggen. Riep daar iemand "hypocriet"?
Natuurlijk kunt u zeggen: “Ach Bart, laat ze toch, Krapuul is de op 8.806 na meest bezochte website van Nederland, dus wie interesseert een paar marginale Jodenhaters?” En daar zou u volledig gelijk in hebben, ware het niet dat het a) verdomd handig is af en toe de steen op te tillen en er een zaklamp onder te schijnen om te weten wat voor ongedierte er zich ophoopt en b) dit tuig het niet laat bij leugens en beledigingen. Anders dan de milde bedreigingen en doodsverwensingen die ik met enige regelmaat uit het extreemrechtse kamp mag ontvangen en de heel wat minder milde, maar steevast anonieme doodsbedreigingen (ook aan het adres van mijn familie) uit islamitische hoek, stuurt Van den Heuvel zijn intimidatie open en bloot, gebruikmakend van zijn eigen naam en in tweets die voor iedereen te lezen zijn.

Ga naar de politie Schut en ik maak je kaopt (sic)

Ik ga er voor het gemak van uit dat “kaopt” een dronkemansanagram is voor “kapot”. De man spuit zijn vuil namelijk vooral tussen ruwweg middernacht en vier uur s’ morgens en gezien het feit dat hij naarmate het nachtelijk uur vordert steeds heldhaftiger wordt (“Dutch courage”, noemen de Amerikanen dat) en zijn taalgebruik steeds lastiger te ontcijferen is, hoef je geen Sarah Lund te zijn om te concluderen dat Van den Heuvel een iets te innige relatie met zijn drankenkabinet heeft.
Maar goed, deze laatste tweet deed mij definitef beslissen aangifte te doen. Omdat ik recalcitrant ben (ik reageer nogal Pavloviaans wanneer mensen zeggen dat ik iets niet kan of mag doen), maar ook omdat dit het soort taalgebruik is dat typisch is voor criminelen (afpersers, kidnappers, e.d.) Dus maakte ik screenshots en ging naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Enigszins tot mijn verbazing nam men Van den Heuvels bedreigingen daar serieus, proces-verbaal werd opgemaakt en inmiddels ben ik telefonisch ervan op de hoogte gesteld dat er nader onderzoek wordt gedaan. De Politie Haaglanden was vriendelijk en professioneel, dat mag best eens worden gezegd.
Dus wacht ik nu af. De scheldkanonnades vanuit Krapuul-sekte zijn de afgelopen weken alleen maar toegenomen, maar tot verdere bedreigingen is het niet gekomen. En dat is winst, want wat extreemlinks uiteindelijk voor ogen heeft, is het monddood maken van journalisten en columnisten die zij als de vijand zien. Als dat niet met leugens en beledigingen lukt, dan maar met bedreigingen. Dat moeten wij niet pikken, dit soort tuig moet begrijpen dat wij niet zullen zwijgen. Want dat zijn zij, sektarisch gespuis. Dit blijkt wel uit het feit dat niemand, niemand, in die hoek (en er tegenaan schurende clubjes) Van den Heuvel eens terecht wijst, eens zegt: “Jeroen, je gaat te ver”. Nee, zoals het een goede sekte betaamt, hetzen de leden elkaar steeds verder op, juichen zij elkaars beledigingen en bedreigingen alleen maar toe. Tot de dag dat er eentje de daad bij het woord voegt. Mocht dat ooit gebeuren, heb ik in ieder geval on the record wie er verantwoordelijk voor is.
Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten