Het rookverbod voor kleine cafés is een schande

Geen categoriejul 02 2014, 20:29
De overheid betuttelt driftig verder.
Vandaag werd bekend dat het rookverbod van de overheid niet alleen betrekking zal hebben op grote en middelgrote cafés, maar ook op kleine gelegenheden die gerund worden door de eigenaren zelf. Hiermee bewijst de overheid eens te meer dat het rookverbod er niet toe dient om werknemers 'te beschermen,' maar om de samenleving te herscheppen: alle politiekcorrecte partijen willen u en mij een bepaalde levensstijl opleggen.
Eerder vandaag berichtte ik al op Dagelijks Nieuws dat een meerderheid in de Tweede Kamer weer een stap verder is gegaan in het beperken van individuele vrijheden. De Kamer heeft er namelijk voor gezorgd dat het rookverbod nu ook voor kleine cafés geldt. Dat zijn cafés waar het onmogelijk is om een rookhoek in te richten en waar de eigenaren zelf het bedienende werk doen.
Door deze anti-rookmaatregel te verbreden bewijst de politiek dat het 't doel helemaal niet is om werknemers in de horeca te beschermen. Als dat het geval is heeft het immers totaal geen nut om de wet ook van toepassing te verklaren op dat soort cafés.
Nee, deze maatregel heeft maar één doel: het roken uit te bannen uit de samenleving. De regering wil een rookvrij Nederland creëren. Daarbij gaat blijkbaar geen enkele maatregel te ver. Den Haag weet beter dan u en ik hoe we moeten leven; wij hebben dat maar te accepteren. Dat individuele rechten (bijvoorbeeld het eigendomsrecht) het daarbij moeten ontgelden laat de hoge heren en dames in de Haagse kaasstolp volkomen koud. Sterker nog, waarschijnlijk zien zij dit als een ideaal middel om de macht van de overheid nog verder te vergroten. 
Als de overheid zo doorgaat wordt het straks ook onmogelijk gemaakt voor fastfoodrestaurants om fastfood te verkopen. Uit onderzoek blijkt immers dat dergelijk voedsel ongeveer net zo slecht voor de gezondheid is als roken; steeds meer mensen sterven aan hart- en vaatziektes, en steeds meer mensen hebben last van - ik noem maar wat - diabetis en overgewicht (welke aan elkaar gerelateerd zijn). 
Het ergste van dit alles is niet alleen dat kleine kroegen er nu aan zullen moeten geloven (die kunnen zichzelf wel opheffen), maar dat de gemiddelde Nederlander het allemaal accepteert. Natuurlijk vinden 'we' het onzin, maar niemand verzet zich er écht tegen. Welnee, daar worden we moe van, en dat moeten we niet willen. Opkomen voor je overtuigingen: brrr. Dan is het veel beter om passief op de bank te zitten en af en toe wat te mopperen terwijl niemand het kan horen, en om de volgende keer gewoon weer op dezelfde oude partijen te stemmen. Toch?
Er zijn hier twee grove schandalen. Het eerste schandaal is dat het parlement zo ver gaat, het tweede dat de Nederlandse bevolking het zomaar slikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten