Israël stuurt meer troepen naar Gaza

Geen categoriejul 20 2014, 15:14
De grote schoonmaak is echt begonnen.
Israël heeft aangekondigd dat het meer troepen naar Gaza heeft gestuurd. Dit omdat de initiële strijdkracht niet voldoende groot was om Hamas echt aan het wankelen te brengen. De Telegraaf legt uit:

Israël zal nog meer militairen naar de Gazastrook sturen. Het grondoffensief in het Palestijnse gebied wordt uitgebreid. Het is niet duidelijk om hoeveel extra militairen het gaat. De troepen moeten onder meer smokkeltunnels en raketarsenalen van de Palestijnse beweging Hamas uitschakelen. Het doel van de operatie blijft volgens Israël: „de terreurcapaciteiten van Hamas grotendeels uitschakelen, zodat burgers van Israël in veiligheid kunnen leven.”

Ondertussen blijven islamitische radicalen - en zelfs gewoon de meeste moslims - het samen met hun seculiere linkse vrienden opnemen voor de Palestijnen en Hamas. Dat is totaal onacceptabel. Hamas is een terroristische organisatie die zich ook nog eens bewust achter vrouwen en kinderen verschuild. Wij vinden het allemaal vreselijk dat er onschuldige burgers uitkomen, maar Hamas vindt dat prima; de haatbaarden zien het als prima PR-materiaal dat kan worden gebruikt om het antisemitisme in de wereld nog verder aan te wakkeren.
Hamas, niet Israël, is verantwoordelijk voor die doden.
Dat gezegd hebbende moet ook duidelijk worden gemaakt dat Israël er zowel uit ethisch als pr-perspectief verstandig aan doet om de strategie te wijzigen. Als je weet dat Hamas burgers als menselijke schilden gebruikt moet je dus niet zomaar een paar gebouwen van de aarde vegen omdat strijder zich erin verschuilen. In plaats daarvan zal Israël de tijd moeten nemen om daar grondtroepen op af te sturen, de gebouwen binnen te vallen, en daar het gevecht direct aan te gaan met de vijand, waarbij de burgers worden ontzien. Dat zal het ongetwijfeld moeilijker maken voor Israëls militairen, maar een betere, vanuit pr-perspectief effectievere, en ethisch meer juiste methode is er niet. Hamas moet ernstig worden verzwakt, maar er mogen geen - of in ieder geval zo weinig mogelijk - burgerdoden vallen.
Ondertussen moet Israel alle mogelijke informatie naar buiten brengen over de strategie van Hamas. Die organisatie zet bewust burgerlevens op het spel. Val gebouwen binnen en maak foto's van de menselijke schilden; zet ze online en verspreid ze onder journalisten. Maak duidelijk dat Hamas wil dat deze gebouwen gebombardeerd worden er dus onschuldige levens verloren gaan. 
Israël moet Hamas aanpakken, maar er mag best wat geschaafd worden aan de strategie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten