Libertariërs en PVV'ers zijn de weg kwijt

Geen categoriejul 26 2014, 15:14
Oekraïne is de schuld van de EU en misschien is het nog een false flag operation ook!
Ik heb het een tijdje aangezien, maar ik heb mijn buik onderhand wel vol van allemaal diehard PVV-stemmers en libertariërs (die vaak lid zijn van de LP en/of daar zelfs belangrijke functies bekleden) die automatisch de kant van Poetin hebben gekozen, en die te pas en te onpas suggereren dat het neerschieten van vlucht MH17 van Malaysian Airlines weleens een false flag operation geweest kon zijn om een oorlog uit te lokken. Het idee achter die FFO is dan dat Oekraïne (of vrienden van dat land) het vliegtuig mogelijk (de voorzichtigen zeggen het 'niet uit te sluiten') bewust uit de lucht heeft geschoten om de schuld vervolgens in de schoenen te schuiven van de separatisten en dus van Rusland. Daardoor zou het westen dan een militaire interventie kunnen verdedigen.
Het is vrij gemakkelijk om die theorie te weerleggen: de rebellen hebben het wapentuig om een vliegtuig neer te halen. Ze hebben dat al verscheidene keren gedaan, hoewel die vliegtuigen op minder grote hoogte vlogen en van Kiev waren. Amerikaanse inlichtingen hebben uitgewezen dat het noodlottige schot afkomst is van door de rebellen bezet gebied. Die rebellen worden fanatiek gesteund door Rusland en zelfs geleid door (oud-) officieren van dat land. Kortom, het waren de rebellen. Punt. Einde debat. Over naar de orde van de dag.
Vervolgens zijn diezelfde personen nu met een ander verhaal op de proppen gekomen: ook als het vliegtuig neergeschoten is door rebellen zou het westen - en dan specifiek de EU - daar uiteindelijk voor verantwoordelijk zijn. De EU zou Poetin namelijk uit hebben gelokt door Oekraïne voor zich in proberen te winnen. 'We' hadden dat land met rust moeten laten; het is een satellietstaat van Rusland, hoe durven we ons daarmee te bemoeien. De gevolgen komen allemaal op het conto van Brussel.
Ook die redenering laat nogal te wensen over. Het is namelijk helemaal niet automatisch 'logisch' dat Poetin bepaalt wat er gebeurt in Oekraïne of in andere Oost-Europese staten. Sterker nog, hij heeft er niets mee te maken wat ze daar doen en willen. Als de Oekraïense regering graag zaken wil doen met het westen heeft hij dat te accepteren. Het is volstrekt niet logisch of zelfs maar moreel verdedigbaar dat hij vervolgens een 'separatistische' beweging op touw zet en er geld, wapens en manschappen naartoe stuurt, om nog maar te zwijgen over de 15.000 soldaten die hij naar de grens heeft gebracht én het feit dat Oekraïense militaire doelen onlangs beschoten zijn vanuit Rusland. Dat zijn niet de daden van een vrijheidslievende democraat, maar van een agressor die zijn invloedssfeer ten koste van alles wil uitbreiden.
Europe en Amerika mogen en kunnen dat niet accepteren. Zij moeten in actie komen om de Russische beer terug in zijn hok te stoppen. Het vervolgargument van LP'ers en PVV'ers dat we daardoor de Derde Wereldoorlog zouden uitlokken is niet alleen lafhartig, maar ook nog eens onjuist. Poetin zit, net als het westen, absoluut niet te wachten op WO III. Vreemd is dat niet aangezien het Amerikaanse leger nog altijd veel sterker is dan dat van Rusland. En nee, ook hij zit niet te springen om nucleaire wapens in te zetten - de enige manier waarop hij zich nog enigszins kan verweren tegen de legermacht van de NAVO en dus van de VS.
Kortom, de theorieën van bovengenoemde personen en hun argumenten om niet in te grijpen zijn ontstellend zwak. Het is wel degelijk de schuld van Poetin en de rebellen, Oekraïne moet worden beschermd, en nee, NAVO betrokkenheid leidt niet automatisch tot een nieuwe wereldoorlog. Het meest waarschijnlijke scenario is dat Poetin zich uiteindelijk wat terugtrekt en we het oude beleid van containment kunnen herhalen.
Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat bovenstaand verhaal geen indruk zal maken op die individuen; zij laten zich zo verblinden voor haat voor Europa en onze eigen overheid dat ze de feiten niet eens onder ogen willen zien. Daarom is dit stuk ook niet aan hen gericht, maar aan andere mensen, die hun opmerkingen voorbij zien komen en niet weten wat ze ermee aan moeten. Mijn advies: gewoon links laten liggen en uw verstand gebruiken. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten