Merkel wil Krim officieel overhandigen aan Poetin

Geen categoriejul 31 2014, 16:00
Onacceptabel.
Ah, daar is het sterke, strenge en ferme Westen weer hoor:

Duitsland en Rusland hebben gewerkt aan een geheim plan dat een vreedzame oplossing moet bieden voor de internationale crisis rond Oekraïne. Dat meldde de Britse krant The Independent vanochtend. Merkel en Poetin zouden persoonlijk werken aan een plan dat twee primaire doelen heeft: het stabiliseren van de grenzen rond Oekraïne en het economisch steunen van het door oorlog getroffen land.

Zo zou er een nieuw contract moeten komen tussen Gazprom en Oekraïne. In ruil daarvoor is Merkel blijkbaar bereid om Russische annexatie van de Krim officieel te erkennen. In dat geval wordt het landjepik van Poetin dus goedgekeurd door Duitsland, en daardoor meteen eigenlijk ook door de rest van de Europese Unie.
Je vraagt je af wat Kiev ervan vindt dat haar gebieden zomaar worden weggegeven.
En wacht, het wordt nog erger. Ook moet Kiev beloven dat het nooit lid van de NAVO zal worden én moet het akkoord gaan met 'verregaande autonomie' voor de andere onrustige regio's in Oost-Oekraïne. Poetin zal de rebellen daar dan niet langer financieel en materieel ondersteunen.
Ironisch genoeg doet het allemaal denken aan de afspraken voor de Tweede Wereldoorlog, waardoor Hitler Sudetenland en andere gebieden zomaar mocht inlijven van de internationale gemeenschap. We weten allemaal wat er daarna gebeurde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten