Midden-Oosten binnenkort christenvrij?

Geen categoriejul 09 2014, 10:14
Ik schreef eergisteren een artikel op deze site over de ambities van de Islamitische Staat. Wij doen nog lacherig, christenen in het Midden-Oosten vluchten echter massaal weg.
Het Reformatorisch Dagblad zit sinds kort achter een betaalmuur op internet. Dat is jammer. De krant schrijft veel goede artikelen over christenvervolging in het Midden-Oosten. Ook gisteren stond er in de krant weer een goed artikel over christenen en ISIS, of, zoals het vandaag de dag heet, de Islamitische Staat.
Zoals ik eergisteren op deze site al schreef, zijn de ambities van de Islamitische Staat tomeloos. Men wil Mekka veroveren, men wil Jeruzalem veroveren en men wil oprukken naar Rome. Nu zullen deze plannen voorlopig wat te hoog gegrepen zijn. Zeker de laatste twee. In het Midden-Oosten kunnen de extremisten de komende jaren echter nog veel schade toebrengen. Niet alleen in Irak en Syrië. Ook landen als Jordanië en Libanon houden hun hart vast.
Angst
Laten dat nu net landen zijn waar veel christenen wonen. In het RD van vandaag schrijft Martin Janssen over verschillende christelijke gezinnen die hij tegenkomt in Amman, de hoofdstad van Jordanië. De christenen zijn bang. Bang voor de ontwikkelingen die voor de deur staan.

Hij keek me bedroefd aan en haalde als antwoord een foto van zijn twee dochtertjes uit zijn zak. Ze lachten me toe met een stralende en onbezorgde glimlach. Hun vader was er volstrekt van overtuigd dat zijn kleine meisjes geen enkele toekomst hebben in Jordanië. „ISIS zal ook hier komen”, verzekerde hij mij. „En als het niet deze maand is, dan over twee jaar. De koning beschermt ons, maar als hij er niet meer is, zullen de volgende dag alle kerken branden.”

Seksuele jihad
Ook is er onder de christenen veel angst voor de zogenaamde seksuele jihad.

In verband met zijn dochters maakte hij zich het meest zorgen over de „seksuele jihad.” Dit staat in het Arabisch bekend als de „jihad al-nikah.” Vrouwen, en vooral ‘ongelovige’ vrouwen, dienen hun lichamen ter beschikking te stellen van de jihadisten.De afgelopen periode bereikten ons beangstigende berichten uit Irak. De Arabische pers meldde dat ISIS in Mosul en andere steden overal posters heeft opgehangen met daarop de tekst: „Alle mensen van dit land worden opgeroepen om hun ongetrouwde dochters te brengen, zodat zij hun plicht van seksuele jihad kunnen vervullen. Wie zich hieraan onttrekt, zal de volle zwaarte van de islamitische sharia voelen.”

Verkracht
De eerste berichten dat moslimstrijders van IS(IS) daadwerkelijk christelijke vrouwen hebben verkracht, zijn inmiddels al naar buiten gekomen. Onterecht is deze angst dus allerminst. Veel christenen besluiten dan ook te vluchten. Men vertrekt naar Nieuw-Zeeland, Europa en sommige christenen verhuizen zelfs naar China. Begrijpelijk vanuit het oogpunt van deze christenen. Zij zijn in de islamitische, vijandige wereld, die het Midden-Oosten langzaam aan het worden is, hun leven niet meer zeker.
Voor het Midden-Oosten is dit een drama. In Irak en Syrië liggen steden waar al christenen wonen sinds de zendingsreizen van de apostel Paulus. Als de huidige ontwikkelingen doorzetten is het Midden-Oosten over enkele jaren helemaal christenvrij (op Israël na dan). Dat zou een schande zijn. Een enorm grote schande!
Schande
Een schande omdat het Westen aan de zijlijn staat en dit probleem compleet negeert. Onlangs schreef Timmermans een brief aan de Tweede Kamer over de mensenrechtensituatie in de Arabische regio. Het woord christenvervolging kwam in de hele brief niet voor! Later verstopte de minister zich heel flauw achter het woord systematisch. Volgens hem was er geen sprake van systematische christenvervolging. Vervolgde christenen doen er niet toe in het beleid van onze minister van Buitenlandse Zaken. En hij is in Europa niet de enige.
Hetzelfde geldt voor de Nederlandse media. Die hoor je niet tot nauwelijks over dit thema. 't Zijn geen Palestijnen he, die christenen...
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten