Nederland eervol derde

Geen categoriejul 13 2014, 8:00
3-0 tegen Brazilië
Nederland heeft de 'troostfinale' gewonnen. Weliswaar een volkomen overbodige wedstrijd, maar niettemin loon naar werken. Het verschil werd het al in de eerste helft gemaakt. Al na enkele miniuten een penalty van de verder onzichtbare Van Persie, die de bal feilloos inschoot, ook al zat de keeper van Brazilië in de goede hoek. Zó maak je een penalty. Well done Van Persie. Wel vreemd dat de man die de overtreding maakte mocht blijven staan. Algerijnse logica zullen we maar zeggen.
Binnen een kwartier was het al 2-0. Een goed opgezette aanval van Nederland werd zwak uitverdedigd. En daar stond Daley Blind, die met zijn zwakke rechterbeen fraai raak schoot. In het restant van de eerste helft creëerde Oranje nog wel wat kansen, maar de bal ging er niet (meer) in. De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Oh ja, er werd nog gescoord door Wijnaldum, vlak voor tijd. Ron Vlaar en Arjen Robben waren de beste spelers van Oranje tijdens dit toernooi.
En Brazilië dan? Vooral heel machteloos. Scolari zal de pijp ongetwijfeld aan Maarten geven en zijn opvolger zal de Braziliaanse geest weer terug moeten brengen in het nationale elftal. Enfin, Nederland derde, een schrale troost.