Nog steeds geen deugdelijke begroting Aruba

Geen categoriejul 22 2014, 19:00
Begroting is een zooitje
De Arubaanse premier Mike Eman vindt dat Nederland niet zo moet zeuren en gewoon haar handtekening onder de ingediende rammelende begroting van het eiland moet zetten. Of we maar even een blanco checque willen tekenen. Zo'n bestuurder zou eigenlijk onder curatele geplaatst moeten worden, want zijn houding is natuurlijk volstrekt belachelijk.
Eerder probeerde Eman Nederland al te chanteren door in hongerstaking te gaan, maar de slapjanus gaf het al na een week op. Nu vindt Eman weer dat er niets klopt van de brief die minister Plasterk van Konikrijkrelaties heeft gestuurd. Eman:

De begrote inkomsten zullen niet alleen gerealiseerd, maar bovendien overtroffen worden. Daarnaast snijdt Aruba met een reductie van 270 fte al flink in het ambtenarenapparaat, zo schrijft de Arubaanse premier.

Maar Plasterk is een hele andere mening toegedaan. Volgens de zogenoemde quick scan is de begroting "niet volledig" en op onderdelen "achterhaald".Plasterk heeft natuurlijk groot gelijk: de Arubaanse begrotingsproblematiek blijft onverminderd hoog, het financieel beheer is totaal niet op orde en er ligt geeneens meerjarenbegroting. Ameteurisme van de bovenste plank dus. En dan roepen of Nederland maar even wil tekenen bij het kruisje... Hij denkt zeker dat we Zoete Lieve Gerritje zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten