Volkert is weer helemaal de oude

Geen categoriejul 11 2014, 19:00
Volkert van der G. vindt dat hij het zwaar heeft en klaagt de staat aan: hij wil dat zijn enkelband verwijderd wordt. Het meest angstaanjagende hieraan is niet de kans dat de rechter misschien toehapt.
De moordenaar van Fortuyn wil van zijn elkelband af:

Volkert van der G. spant een kort geding aan tegen de staat, omdat hij af wil van de voorwaarden die gekoppeld zijn aan zijn vervroegde vrijlating. De moordenaar van Fortuyn vindt dat zijn gedrag toelaat dat de voorwaarden worden versoepeld.

Michael heeft daar vanmiddag al wat woorden aan gewijd, en ik ben het met hem eens: dit moet uiteraard voorkomen worden. "Ik hoop van harte dat Van der Graaf keihard wordt weggelachen door de rechter. Die man moet de rest van zijn leven in de gaten worden gehouden - en zelfs dan heeft hij nog niets te klagen," schrijft mijn collega. En ik kan me daar alleen maar voor de volle 100% bij aansluiten.
Maar er is nog iets anders aan deze rechtszaak dat mijn aandacht trekt, en dat is het feit dat Volkert van der G. geen onbekende is in het voeren van rechtszaken. Nee, dan ik bedoel niet de strafzaak die het resultaat was van zijn moord op Fortuyn, of zelfs de zaken die hij heeft gevoerd om tóch op proefverlof te mogen ondanks de herhaaldelijke weigeringen van staatssecretaris Teeven.
Nee. Waar ik op doelde is Van der G.'s werkbetrekking vóórdat hij Fortuyn doodschoot. Samen met zijn vrienden van de radicaal-linkse club Milieudefensie klaagde hij de ene na de andere ongelukkige aan voor milieuzaakjes. Schadevergoeding hier, cease & desist daar, reputatieschade toebrengen overal. Van der G. was een bekende van de rechterlijke macht, aangezien hij procedeerde tegen Jan en alleman.
Nu, anno 2014, lijkt de moordenaar zijn oude gewoontes voort te willen zetten. En dat levert ook meteen problemen op, want als Volkert van der Graaf door 12 jaar gevangenisstraf weer terug is bij zijn oude praktijken moet Nederland ook zo dapper zijn om zich af te vragen of hij opnieuw een moord op een ideologische tegenstander, zoals Pim Fortuyn destijds, zou kunnen begaan.
Als de Volkert van 2014 nog steeds de Volkert van 2002 is, en daar lijkt het wel op, is er alle reden om deze man scherp in de gaten te blijven houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten