Waarom de separatisten schuldig zijn

Geen categoriejul 21 2014, 11:29
Marcel Buurman legt uit dat je wel érg vatbaar moet zijn voor Poetins propaganda als je nu nog steeds denkt dat hij en zijn rebellenvriendjes er niets mee te maken hadden.
Marcel Buurman legt uit waarom de separatisten verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines.
1. Sinds kort worden door de separatisten vliegtuigen neergehaald (eerder ‘alleen’ helikopters). Ze hebben nu de benodigde wapens. Afgelopen dinsdag werd een Oekraïens transportvliegtuig van 6½ kilometer hoogte neergeschoten. Dat kan niet met schouderraketten.
2. Kort voordat bekend werd dat een passagiersvliegtuig was neergestort, meldde rebellenleider Igor Strelkov - een Rus trouwens, zoals veel van de rebellen – trots dat ze weer een transportvliegtuig hadden neergehaald. Deze tweets met foto’s werden daarna snel weer verwijderd.
3. Twee weken geleden pochten de separatisten dat ze over een BUK-raketinstallatie beschikten, buitgemaakt op het leger. Dat bericht werd van andere kanten bevestigd, hoewel de installatie volgens sommigen door Rusland was geleverd. Nu zeggen de rebellen opeens dat ze helemaal geen wapens hebben om vliegtuigen zo hoog te raken. Maar juist de geavanceerde BUK-rakketten zijn hiervoor bij uitstek geschikt.
4. Het past totaal niet in de werkwijze van de Oekraïners om zoiets te doen als een westers vliegtuig aan te vallen. Zij zijn sterk afhankelijk van steun uit het westen, en zouden alles op het spel zetten omdat het uit kan komen dat zij de daders waren. Kortom, ze zouden gek zijn om een dergelijk risico te nemen. De rebellen daarentegen hebben vaak laten zien dat zij wild en onverantwoord om zich heen slaan.
5. De Oekraïners hebben tot nu nog geen enkele keer iets ondernomen tegen vliegtuigen, simpelweg omdat de rebellen geen vliegtuigen hebben.
6. De Amerikanen hebben bewijs dat een raket werd gelanceerd vanaf de grond uit rebellengebied.
7. De afgeluisterde gesprekken, waarvan de eerste zo snel te horen was dat communicatie experts zeggen dat het onmogelijk is om in zo’n korte tijd een fake te maken.
8. Het feit dat de rebellen het onafhankelijke experts zo moeilijk maakten het terrein te bezoeken – gedrag dat buitensporig onfatsoenlijk genoemd moet worden - zodat ze zelf tijd hadden om alles goed te bekijken en eventueel zaken te laten verdwijnen.
Iedereen die nu denkt dat het Oekraïense leger het vliegtuig heeft neergehaald, is een simpele slaaf van de leugenmachines van Poetin en de separatisten. Hoe die leugens werken, is al meermaals gebleken.
Gokje: degenen die tegen alle feiten in toch in de leugens blijven geloven, zouden pakweg 75 jaar geleden hetzelfde hebben gedaan met de propaganda van ene Joseph Goebbels. Die Nederlanders waren er echt, destijds.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten