Boekhouder Blok

Geen categorieaug 21 2014, 18:00
Huurtoeslag € 2,50 per maand omlaag
Die minister Stef Blok (VVD) toch. Speciaal voor hem werd er een nieuw ministerie gevormd, als beloning voor diens 'kaasschaafoptreden' tijdens de Catshuisonderhandelingen met het CDA en PVV in 2012. Blok kreeg het ministerie 'Wonen'.
Verreweg het grootste deel van het budget van dat ministerie, 90 procent, gaat op aan woontoeslagen. In het kader van de 'bezuinigingen' moest ook zijn ministerie eraan geloven: 31 miljoen euro moest er bespaard worden. Hoe los je dat op? Heel eenvoudig, dacht boekhouder Blok, we korten gewoon op de woontoeslag: € 2,50 eraf en Klaar is Kees!
Nu gaat het me er niet om of die toeslagen wel of niet hoog of laag genoeg zijn; zelfs niet om de vraag of je überhaupt wonen moet subsidiëren en fiscaliseren. Dat vinden we nu eenmaal in dit land, we hebben tenslotte ook (nog) hypotheekrente aftrek. Wat mij stoort is de wijze waarop hier 'bezuinigd' wordt. Dit is geen bezuiniging, maar een -indirecte- lastenverzwaring voor mensen die het niet breed hebben, want anders hadden ze ook geen woontoeslag. Ook nu weer wordt de rekening bij de burger gelegd in plaats van bij de overheid zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten