Daley Blind verhuist naar Manchester United

Geen categorieaug 30 2014, 8:00
18 miljoen.
Daley Blind maakt dan tóch zijn gedroomde transfer naar Manchester United. De vleugelverdediger annex middenvelder is kort voor het sluiten gekocht door Louis van Gaal en co.

Ajax en de club van Louis van Gaal werden het volgens goed ingelichte bronnen in Engeland laat op de vrijdagavond eens over de afkoopsom voor het tot medio 2016 lopende contract van Blind: 18 miljoen euro is de prijs die Manchester United op tafel legt. Dat bedrag kan nog een paar miljoen hoger worden met bonussen voor Ajax in de nabije toekomst. De Oranje-international pakt met onmiddellijke ingang zijn koffers en kan zich maandagavond bij Oranje bij bondscoach Guus Hiddink en zijn eigen vader Danny (assistent-bondscoach) melden als speler van United.

Het is fantastisch voor Ajax dat de club nu snel even 18 miljoen euro verdient, en voor Daley is het geweldig dat hij zich nu speler van ManU mag noemen, maar ik vraag me af of hij daar wel iets te zoeken heeft. Hij is één van de dragende spelers van Ajax; bij United wordt hij hoogstwaarschijnlijk op zijn best een waterdrager. Hij neemt dus een behoorlijk groot risico.
Aan de andere kant heeft Van Gaal natuurlijk met hem gewerkt bij Oranje en weet Van Gaal wat Blind kan. Misschien dat hij toch meer in zich heeft dan ik denk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten