Hamas achter moord drie Israëlische jongens

Geen categorieaug 21 2014, 15:00
Zoals verwacht
De islamitische terreurorganisatie Hamas blijkt inderdaad achter de ontvoering en de moord op de drie Israëlische tieners te zitten, afgelopen juni. Dit heeft een Hamasleider die in ballingschap in Turkije woont gezegd. Israël beschuldigde Hamas al die tijd, maar de Palestijnse terreurbeweging ontkende tot nu toe. Op een video opname is echter duidelijk te horen:

''Er wordt gezegd dat het een Israëlische complottheorie is, maar ik zeg dat dat niet zo is."

De moord op de drie Israëlische tieners (Gilad Shaar (16), Naftali Frenkel (16) en Eyal Yifrach (19)) vormde de aanleiding tot een snel escalerend conflict tussen de Palestijnse terroristen en Israël, dat tot op heden voortduurt. Het is belangrijk voor de publieke opinievorming dat Hamas nu eindelijk toegeeft achter de moorden te zitten, ook al is het door een balling in Turkije (!).
Hiermee wordt ook meteen duidelijk dat deze organisatie niets maar dan ook niets wil bijdragen aan een vredesproces, maar juist provoceert in de hoop de gunst van de wereldwijde publieke opinie te verwerven. Hetgeen ook lukt, gelet op de massale steunbetuigingen, ook in het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten