Hamas Turkije geeft ontvoering Israëlische tieners toe

Geen categorieaug 21 2014, 15:14
Het Hamas-hoofdkantoor in Turkije heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering (en dood) van drie Israëlische tieners.
Die actie, zult u zich nog herinneren, vormde het begin van de huidige crisis tussen Israël en de Palestijnen. Critici van de joodse natiestaat - en de enige echte bondgenoot van het Westen in het Midden-Oosten - hielden sindsdien vol dat Hamas er niets mee te maken zou hebben; het was gewoon een actie van een stel mafketels, de terroristische organisatie die het voor het zeggen heeft in Gaza zou zoiets nooit doen.

Voor het eerst lijkt Hamas de verantwoordelijkheid op te eisen voor het ontvoeren en vermoorden van drie Israëlische tieners in juni. Dat gebeurt in een video, die is opgedoken in Israëlische media. De moord was een van de belangrijkste aanleidingen voor het offensief van Israël in de Gazastrook... De video die nu is opgedoken, is opgenomen tijdens een bijeenkomst van islamitische geestelijken in Istanbul. Volgens Israëlische media is Hamas-prominent Saleh al-Arouri erop te horen. Hij schept op over de rol van Hamas bij de moorden.

De video, hieronder ook te zien, laat er geen twijfel over bestaan: Al-Arouri geeft gewoon toe dat zijn mannen de drie tieners - Nafatli Fraenkel, Gil-Ad Shaer and Eyal Yifrah - hebben ontvoerd en in koelen bloede vermoord. Blijkbaar vindt hij dat, net als alle andere aanwezigen, dat een gewéldige actie.
Kortom, Israëls actie was gerechtvaardigd (hoewel je kunt debatteren over het nut ervan). Hamas wilde gewoon weer een pr-stunt uithalen door drie onschuldige tieners te ontvoeren en af te maken. De Palestijnse terroristen namen het daarbij voor lief dat Israël vervolgens militair zou ingrijpen; of misschien wilden ze dat juist.
Er is wel een maar aan dit verhaal, en die heeft geen betrekking op Hamas of Israël, maar op Turkije. Dit is namelijk de zoveelste keer dat blijkt dat Hamas-terroristen woonachtig in dat land terroristische aanslagen voorbereiden - en zelfs hele coups. Die terroristen worden feitelijk beschermd door de regering Erdogan; het staat hen vrij om te gaan en staan waar ze willen in Turkije, zoals u ziet in de video hieronder organiseren ze zelfs conferenties voor mede-radicalen. Geen Turkse haan die ernaar kraait.
De Europese Unie en de Verenigde Staten kunnen dit soort wangedrag niet langer accepteren. Hamas is een terroristische organisatie en dient door niemand te worden beschermd. Turkije speelt ook in dit conflict een bijzonder kwalijke rol, waarbij het voor de zoveelste keer moslimradicalen steunt die het geweldig vinden om onschuldige mensen van kant te maken. Premier (en binnenkort president) Recep Tayyip Erdogan moet kort worden gehouden door het Westen; hij gaat de laatste tijd stelselmatig te ver, dat kan niet worden geaccepteerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten