ISIS beesten onthoofden fotojournalist James Foley

Geen categorieaug 20 2014, 10:11
Deze demonen moeten worden gestopt; hoe maakt niet uit.
Gisteravond laat heeft ISIS een vreselijke video online gezet: de onthoofding van de Amerikaanse fotojournalist James Foley, een man die zich inzette om 'het lijden van het Syrische volk' in beeld te brengen (aldus zijn moeder).
Foleys misdaad? Hij was een Amerikaan. Daarvoor verdiende hij wat ISIS betrof de doodstraf. En dan niet door de kogel, maar door onthoofding.
In de video zit Foley op zijn knieën, met zijn handen gehandboeid achter zijn rug. Naast hem staat een Britse ISIS-slachter met een mes in zijn hand. De Amerikaanse fotograaf wordt vervolgens gedwongen om een idiote boodschap op te lezen van ISIS. Hij neemt daarin afstand van zijn nationaliteit en zijn moederland ("I guess I wish I wasn't American") en spreekt zijn broer John direct aan; John is piloot bij de Amerikaanse luchtmacht.

'I call on my brother John, who is/was (this part is also unclear) member of the US Air Force, think about what you are doing, think about lives you destroy including those of your own family. 

'I call on you John, think about who made the decision to bomb Iraq recently and kill those people, whoever they may have been. 

'Think John, who did they really kill? Did they think about me, you our family when they made that decision?

'I died that day John, when your colleagues dropped that bomb on those people – they signed my death certificate.

'I wish I had more time, I wish I could have the hope of freedom and see my family once again, but that ship has sailed. I guess all in all, I wish I wasn’t American.'

Natuurlijk neemt niemand dit soort teksten serieus, maar denk er eens over na hoe verschrikkelijk het moet zijn geweest voor Foley om te weten dat hij ging sterven, dat daar niets meer aan viel te doen, maar dat hij met zijn laatste woorden zijn eigen broer en land ook nog eens moest veroordelen. ISIS wilde hem niet alleen op gruwelijke wijze vermoorden, maar ook nog eens vreselijk vernederen.
Het is bijna onmogelijk om zoveel brute slechtheid te bevatten. ISIS-terroristen zijn echt demonen. Ik kan er geen ander woord voor vinden; beesten gaat niet eens bijna ver genoeg. Dit zijn mensen zonder menselijkheid... waardoor je je kunt afvragen of het nog wel steeds mensen zijn.
Die hele organisatie moet van de aardbodem worden geveegd. Een andere manier om ermee om te gaan is er niet.
Overigens iets over Foley: hoewel ze hem probeerden te vernederen is dat niet gelukt. Zijn stem was krachtig, hij kwam bijzonder moedig over, en hij liet af en toe een stilte vallen in zijn relaas om duidelijk te maken dat hij moeite had om de woorden uit te spreken omdat hij het er niet mee eens was. Het is buitengewoon indrukwekkend dat hij zo kalm kon blijven op dat moment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten