Nederlandse jihadist Khalid K. uit Almere hartstikke dood

Foto:

Goed nieuws: de uit Almere afkomstige ISIS-aanhanger Khalid K. is tijdens gevechten in Noord-Irak omgekomen.

Allereerst een waarschuwing: als u niet tegen beelden kunt van afgehakte hoofden, lees dan niet verder. Khalid K. de verschrikkelijke alias Abu Abdulrehman al Iraki alias Emir van de Woestijn, die regelmatig met afgehakte hoofden poseerde in Syrië en Irak, leeft niet meer. Volgens De Telegraaf is de jihadist uit Almere overleden tijdens gevechten met de Koerdische peshmerga, het leger van de Koerden.

K. was eigenlijk een Koerd, maar hij vocht samen met andere radicale islamitische terroristen tégen de Koerden. Geen wonder dus dat de Koerden blij zijn dat ‘ie nu dood is. Peshmerga-strijder Ahmed Khazi zegt vanochtend tegen De Telegraaf:

“We zijn blij dat hij van het strijdtoneel is verdwenen. Een verrader, een slecht mens is gedood.”

Khalid K. zat al sinds 2011 in Syrië bij Jabhat al-Nusra. Na enige tijd sloot hij zich aan bij ISIS en vertrok hij naar Irak om daar hoofden af te hakken en andersdenkenden te vervolgen en te vermoorden. Opmerkelijk is dat hij in 2011 nog in beeld was bij de AIVD: K. werd toen verdacht van terrorisme, maar hij werd na twee weken vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Meteen daarna vluchtte hij naar Syrië.

Tja. Het is natuurlijk bizar dat K. naar Syrië heeft kunnen afreizen zonder dat de overheid heeft geprobeerd hem tegen te houden en vast te zetten wegens deelname aan een terroristische organisatie. Nu volgt een van de gruwelijke foto’s waarvoor ik eerder in de tekst waarschuwde (via oorlogsverslaggever Harald Doornbos).

Ik plaats deze foto omdat ik vind dat iedereen moet weten wat voor een gruwelijke islamitische terrorist K. was. Er is ook een andere foto, waar K. poseert met maar liefst vijf afgehakte hoofden (klikken op eigen risico). Wat het hele verhaal extra gruwelijk maakt, is dat deze man in een doodgewone Nederlandse stad woonde. Hij was ooit een kind in een gewone vinexwijk tussen allemaal andere gezinnen met kinderen. Het is bijna niet voor te stellen, maar het is wel waar: een deel van zijn leven was hij géén radicale haatbaard en poseerde hij niet met afgehakte hoofden.

En toen begon het radicaliseren. Je moet er niet aan denken dat je dan naast zo’n figuur woont. Walgelijk. Minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) zei na Kamervragen dat K. niet meer welkom zou zijn in ons land en dat hij vervolgd zou worden voor oorlogsmisdaden als hij toch terug zou komen. Dat was natuurlijk veel te laat: K. had helemaal niet mogen afreizen naar Syrië en Irak. Maar goed, we mogen blij zijn dat K. nu dood is. Hoeven we ons om hém in ieder geval geen zorgen meer te maken. Nu nog een paar dikke bommen op al die andere jihadstrijders in Syrië en Irak.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!