Nijpels kroonlid SER

Geen categorieaug 15 2014, 20:00
Wegens bewezen kwaliteiten?
Het zal toch niet? Ed Nijpels, beter bekend als 'Edje Raketje' wordt per 1 september aanstaande benoemd als kroonlid van de SER ( de Sociaal Economische Raad), een belangrijk adviesorgaan van de regering. Wat zijn eigenlijk de verdiensten van de heer Nijpels, dat hij tot dit prestigieuze gezelschap toe mag treden?
Zijn het diens 'voortreffelijke' prestaties tijdens zijn directeurschap van het teloorgegane Twaalf Provinciën Landelijke Arbodienst, die hij in ontreddering achterliet? Of zijn optreden bij ambtenarenpensioenbelegger ABP, waar ze hem binnen een half jaar loodsten voordat Ed brokken kon maken? Of zou het zijn vanwege zijn rol als commissaris bij het failliet gegane DSB? Of zijn 'glansrol' bij SENA, waar onder zijn verantwoordelijkheid € 35 miljoen aan valse facturen werd verzonden, waarbij een directeur ook nog eens op onjuiste wijze door Nijpels ontlagen werd? Wie het weet mag het zeggen.
Of zou de gewezen leraar maatschappijleer wellicht beloond worden vanwege zijn onophoudelijke pleidooi voor 'duurzame energie'? Zoals u weet bestaat één van zijn vele nevenfuncties uit het voorzitterschap van de commissie die in de gaten houdt hoe het staat met de uitvoering van het Energieakkoord, dat meer dan veertig organisaties vorig jaar sloten. Daarin maakt Nijpels zich sterk om Nederland vol te bouwen met op subsidie draaiende windmolens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten