Turkse minister verdedigt ISIS

Geen categorieaug 09 2014, 17:44
Terroristen? Welnee joh!
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu heeft het onlangs opgenomen voor ISIS, de terroristische organisatie die massaslachtingen aanricht in Irak en Syrië, waar het sjiieten, christenen, Yezidi's en alawieten systematisch vervolgt en vermoordt.
Tijdens een optreden bij een televisieprogramma verdedigde hij ISIS door de schuld voor de chaos in de schoenen te schuiven van de Syrische (alawitisch) en Iraakse (sjiitisch) overheden. "Een groepering als ISIS kan", aldus Davutoglu, "weliswaar radicaal of extreem overkomen, maar er zijn verschillende groepen bij betrokken. Er zijn soennitische Arabieren bij, er zijn ook Turkmenen bij."
Kortom, niets om je zorgen om te maken! ISIS is hartstikke tolerant! Er zitten namelijk niet alleen Arabieren bij, maar ook Turkmenen! Een betere voorbeeld van een tolerante organisatie is niet te vinden!
Blijkbaar denkt Davutoglu dus dat een terroristische groepering etnisch homogeen moet zijn. Als we er zo tegen aan kijken kunnen we Al Qaeda ook wel van de terroristenlijst halen; daar zitten immers niet alleen Arabieren, maar ook Turken, Afrikanen, en zelfs Westerlingen bij. Eén van de weinige 'terroristische organisaties' die dan overblijven is... de PKK, wat de Turkse overheid natuurlijk verdomd handig uitkomt.
Vervolgens vertelde hij blij dat niet ISIS, maar de Iraakse en Syrische overheden verantwoordelijk zijn voor de genocide op sjiieten, alawieten, christenen en Yezidi's:

"If Sunni Arabs had not been excluded in Iraq, the provinces of Mosul and Anbar would not be in such a rage today. Like in Syria if there had not been a government of a group representing 12% of society then it would not have been like this and these things would not have happened. There is a community whose rage has built up to a considerable extent.”

Met andere woorden, ISIS is niet alleen een tolerante groep, maar heeft ook nog eens gelijk! Soennieten zijn tijden slecht behandeld... en dus slaan ze aan het moorden! Wie vindt dat nou niet normaal?
Beste Europese Unie, kunnen jullie de onderhandelingen met de radicalen die het voor het zeggen hebben in Turkije onmiddellijk stopzetten? We weten al tijden dat ze ISIS achter de schermen steunen, en nu nemen ze het zelfs publiekelijk voor hen op. Dat kan en mag Europa niet accepteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten