Youp van 't Hek dreigt op te stappen bij NRC

Geen categorieaug 02 2014, 10:00
Oh nee.
Dit zal de redactie van de NRC wel héél erg vervelend vinden zeg... net als de hoge dames en heren van de Telegraaf Media Groep en de gemiddelde nieuwsconsument, natuurlijk.

Maar SBS Knevel koos dus voor de emotie, de Telegraafvariant. En ik schrok. Dat deed ik ook toen ik vrijdag las dat er een grote kans is dat De Telegraaf deze krant gaat overnemen. Er schijnt al een bod te zijn uitgebracht. Een bod dat weliswaar is geweigerd, maar dat hoort bij het spel.

Hij schrok zelfs zo erg dat, hoewel zijn hoofdredacteur hem ongetwijfeld zal uitleggen dat zijn journalistieke (haha, de man is een cabaretier, niet een journalist) onafhankelijkheid gewaarborgd blijft, hij hem duidelijk zal maken dat hij opstapt als deze deal doorgaat.

Dus mocht NRC Handelsblad overgenomen worden door De Telegraaf, dan heeft u op zaterdag van mij geen last meer. Zonder rancune en met opgeheven hoofd zal ik dan de krant verlaten. En ik ga ervan uit dat ik dat niemand hoef uit te leggen. Niet aan SBS Knevel, niet aan Jozias van Aartsen en zeker niet aan mezelf. Ik wens deze mooie krant dan een schitterende toekomst, maar dat gebeurt wel zonder mij.

Ik zou zeggen: stap maar meteen op Youp. Daar doe je niet alleen jezelf, maar vooral ook de rest van het land een groot plezier mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten