#BurnISISFlagChallenge gaat viraal

Geen categorie•sep 06 2014, 18:00
Libanon.
Een nieuwe sociale media campagne - in elkaar gezet door gewoon een stel burgers uit Libanon - is nogal aangeslagen. De naam van de campagne? #BurnISISFlagChallenge.

Using the hashtag #BurnISISFlagChallenge, Middle Eastern activists are taking to social media to promote their own take on the viral Ice Bucket Challenge—encouraging Lebanese citizens to burn the flag of Islamic State(IS, formerly ISIS), in a show of opposition to the militant Islamist group. Three Beirut residents initially registered their opposition to IS by burning its black flag, Mother Jones reports, before posting the footage online and asking others to do likewise.

Steeds meer Libanezen doen hier aan mee.
Zie bijvoorbeeld deze video:
Een prima initiatief, me dunkt: ik zal vandaag of morgen de vlag ook even uitprinten en daarna ritueel verbranden. Ik zou zeggen: doe vooral mee.
Ondertussen klagen sommige fundamentalisten in Libanon dat het allemaal niet kan. De shahada staat namelijk op de vlag ('er is geen god dan God en Mohammed is Zijn boodschapper), waardoor die figuren het zien als kritiek op de islam zelf. Dat in principe natuurlijk flauwekul; het is een manier om je tegen ISIS te verzetten en om dat duidelijk te maken. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten