Collega over wannabe jihadist: 'Loyale man'

Geen categoriesep 01 2014, 8:24
Geschokt.
Dat zijn mensen die de twee jihadi-gezinnen kennen die onlangs zijn vastgezet omdat ze van plan waren om af te reizen naar door ISIS-bezet gebied.

Binnenkort - zo vertelde hij rond - zou hij beginnen bij een familielid. 'Hij was een zeer gewaardeerd medewerker. Vooralsnog kan ik de beschuldigingen niet geloven,' reageert zijn baas Cees Bos van Hobart Nederland bv. Nooit heeft hij Mourad kunnen betrappen op een radicale opvatting. 'Nóóit.' De monteur zou eind september vertrekken. 'Het was een ongelooflijk loyale man. Een goede collega,' stelt ook een medewerker geschrokken.

De vraag is natuurlijk: in hoeverre heeft zijn baas hem hierover ondervraagt? Is hij echt de discussie aangegaan met zijn werknemer? Gezien de werkverhouding betwijfel ik dat ten zeerste. Het is dan een beetje gek om te stellen dat je hem nooit op een radicaal idee hebt kunnen betrappen; daarvoor had je eerst een gesprek moeten aanknopen over de situatie in het Midden-Oosten, de rollen die Israël en Amerika spelen, en natuurlijk over de aard van de islam zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten