Kom in actie voor Raif Badawi

Geen categoriesep 21 2014, 9:00
Deze dappere Saoediër is veroordeeld tot 1.000 zweepslagen en 10 jaar cel.
Raif Badawi is één van de bekendste online persoonlijkheden in Saoedi-Arabië. Hij is namelijk medeoprichter van één van de grootste websites van dat land, Saudi Arabian Liberals en ook blog hij veel. In 2012 werd deze arme man opgepakt omdat hij 'de Islam' zou 'hebben beledigd.' Zo liet hij toe dat forumleden belangrijke religieuze leiders bekritiseerden en schreef hij dat de Imam Muhammed ibn Saud Islamitische Universiteit een opleidingsschool was geworden voor terroristen. Nu klopt dat natuurlijk, maar helaas betekent dat niet dat je dit soort zaken ook hardop mag zeggen in Saoedi-Arabië.
Eerder dit jaar werd hij (in hoger beroep) veroordeeld tot 1.000 zweepslagen en 10 jaar cel. Die zweepslagen worden niet achter elkaar uitgevoerd (dan zouden ze hem doodslaan): elke week zal hij vijftig zweepslagen krijgen. Hij krijgt dus iets van tijd om te herstellen waarna ze zijn lichaam onmiddellijk weer zullen martelen.
In het verleden hebben wij Amnesty International Nederland regelmatig bekritiseerd omdat ze zich vooral in lijken te zetten voor linkse hobbyprojecten, maar in dit geval moet die organisatie een compliment worden gemaakt: zij hebben zich namelijk vanaf het begin ingezet voor Raif. De organisatie noemt hem geheel terecht een 'gewetensgevangene' is wiens enige 'misdaad' is dat hij anderen in staat wilde stellen om gebruik te maken van hun recht op de vrijheid van meningsuiting.
Nu roept de organisatie u op om, via hun website, een email te sturen aan de Saoedische ambassadeur in ons land om hem te laten weten dat u Raif steunt. Zie deze link. Natuurlijk bent u druk - ook op deze zondag - maar neem de tijd alstublieft om dit formulier in te vullen. Misschien dat internationale druk de zaken enigszins veranderen voor Raif waardoor hij niet hoeft te vrezen dat hij de komende 20 weken iedere keer weer halfdood wordt geslagen, opgelapt en vervolgens het hele proces wéér moet ondergaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten