PvdA-leden reduceren Midden-Oosten tot één conflict

Geen categoriesep 08 2014, 15:15
Eén keer raden om welk conflict het gaat.
ISIS pleegt genocide in Syrië en Irak. Iran dreigt een nucleaire supermacht te worden in het Midden-Oosten. Hamas wil Israël nog altijd van de kaart wegen. Er zijn genoeg conflicten in het Midden-Oosten die onze volle aandacht verdienen, maar wat doen de leden van de PvdA? Die gaan weer eens lekker tekeer tegen... Israël.
In een petitie met de naam 'Recht in het Midden-Oosten' reduceren de PvdA'ers het gehele Midden-Oosten tot het conflict tussen Israël en de Palestijnen. De petitie is gericht aan het partijbestuur van de PvdA, de PvdA-fracties in de Eerste en de Tweede Kamer en het Europees parlement. De petitie moet 20 september worden ingediend tijdens het PvdA-congres. De initiatiefnemers van de petitie schrijven:

De ondertekenaars van deze petitie, PvdA-leden, PvdA-stemmers en mensen die sympathiseren met onze oproep, zien met groeiende ongerustheid en boosheid dat het kabinet waarvan de PvdA deel uitmaakt inzake het zogeheten Midden-Oostenconflict een koers vaart die onbegrijpelijk ver verwijderd is geraakt van de koers die door de PvdA-leden is bepaald in de Buitenlandresolutie van de PvdA 'Met het gezicht naar de wereld', vastgesteld door het PvdA-congres in 2012.

De PvdA'ers hebben een hele waslijst met punten online gezet, waarvan ik er hier een paar citeer:

- Het disproportionele militaire geweld van Israël tegen Palestijnse burgers en de vele doden, gewonden en grote verwoestingen van civiele doelen die er het gevolg van zijn, zonder voorbehoud te veroordelen en er bij het kabinet op aan te dringen hetzelfde te doen.
- De belangrijkste en cruciale voorwaarde van de Palestijnse eenheidsregering - opheffen van de blokkade van Gaza - in woord en daad te ondersteunen en er bij het kabinet op aan te dringen hetzelfde te doen.
- Indien Israël geen gehoor geeft aan deze voorwaarde, in Europees verband aan te dringen op sancties tegen Israël in de vorm van opschorting van het Associatieverdrag en er bij het kabinet op aan te dringen hetzelfde te doen.

Uiteraard wordt er in de anti-Israël-petitie (want dat is het, laten we niet om de hete brij heendraaien) met geen woord gerept over de duizenden raketten van terreurorganisatie Hamas, de terreurtunnels van Hamas, of het feit dat Hamas menselijke schilden heeft ingezet tegen aanvallen van Israël op raketinstallaties. Nee, het gaat de PvdA'ers allemaal om Israël, Israël, Israël.
De PvdA'ers willen dat Israël "zonder voorbehoud" wordt veroordeeld. De PvdA'ers willen sancties tegen Israël. En de PvdA'ers willen de blokkade van Gaza opheffen, wat tot gevolg heeft dat Hamas kan doen en laten wat het wil in Gaza. Moet je je voorstellen wat dat betekent voor de inwoners van Israël: nog meer raketten, nog meer terreurtunnels, nog meer aanslagen, mogelijk met andere wapens die tot nu toe zijn gebruikt.
De PvdA-fractie is al geen vriend van Israël, maar de leden van de PvdA zijn nog een tikkie radicaler. Ze eisen actie tegen Israël en wel vandaag nog. Tja. Het is geen wonder dat steeds minder mensen PvdA stemmen: iedereen met een beetje gezond verstand laat die partij links liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten