Roemer heeft weer geen cijfers

Geen categoriesep 17 2014, 15:00
Amateur hour.
Ik ben niet zo van de obsessie met het CPB (laten doorrekenen!!!! waarna altijd blijkt dat het Planbureau er naast zat), maar als politicus moet je wel gewoon weten wat je precies wilt. Helaas denkt Emile Roemer daar net een beetje anders over:

In de Tweede Kamer zijn de Algemene Politieke Beschouwingen woensdag begonnen. SP-leider Emile Roemer mocht de Kamer als eerste toespreken en werd door de andere oppositiepartijen vooral aangevallen op het feit dat hij geen tegenbegroting heeft.

VVD, PvdA, D66 en de ChristenUnie verwijten de SP dat het kritiek heeft op het kabinet, maar ook dit jaar niet met een eigen tegenbegroting is gekomen.

Roemer heeft nu gezegd dat hij voor donderdag met getallen komt (hoeveel belastingverhogingen hier, hoeveel belastingverlagingen daar, hoeveel voor de zorg, hoeveel minder voor dit of dat). Leuk, maar dat is natuurlijk te laat. Hij had die cijfers vandaag al moeten hebben.
Het blijft me verbazen dat een strakke partij als de SP bovenstaande maar niet kan of wil bevatten. Je kunt niet zomaar iets roepen en hopen dat de andere partijen je serieus nemen.

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten