SP rebelleert tegen Roemer

Geen categoriesep 19 2014, 11:37
Alle roden verzamelen!
Het gaat niet helemaal je van het bij de SP. De reden? Het geklungel van oppermaoist Emile Roemer, de man zonder cijfertjes.
Zoals het AD bericht (via Blendle) zijn Roemers partijgenoten niet te spreken over zijn optreden bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Beter gezegd, ze vinden dat hij zichzelf en zijn partij voor gek heeft gezet.

Een anoniem SP-Kamerlid noemt Roemers optreden 'ronduit jammer'. ,,Emile heeft zich laten overbluffen. Hij had meteen in de tegenaanval moeten gaan en zeggen: Wat kletst u nou meneer Pechtold?''

Een ander kamerlid (ze willen allemaal anoniem blijven, ongetwijfeld omdat ze weten hoe er in een marxistische partij wordt omgegaan met dissidenten) is het daar volkomen mee eens en voegt toe een "herhaling van 2012" te vrezen. Toen stond de SP voor de verkiezingen op grote winst, maar stortte de partij tijdens de campagne ineen omdat Roemer steeds weer geen cijfers paraat had en geen idee had waar hij het over had. Dat is toch wat lastig in politiek.
Hilarisch genoeg zegt Roemer dat het allemaal onzin is. "Er is geen kritiek op mij!" schreeuwde hij toen hem gevraagd werd wat hij van de kritiek vond. "Ik had goede bijdrages en prima interrupties. Ik dacht dat ik onze tegenbegroting pas bij de financiële beschouwing volgende week moest inleveren. Ik had hem niet bij me." Vervolgens laat hij weten dat zijn positie in de partij echt niet ter discussie staat.
Dat is natuurlijk onzin. Er zijn een paar niet-anonieme kamerleden die het ietwat voor hem opnemen, maar dat doen ze door te zeggen dat "we allemaal weleens een dipje hebben." Dat is bepaald geen lof voor een politiek leider. Daar komt bij dat SP'ers niet snel uit de school klappen over de interne gang van zaken bij hun partij. Dat verscheidene anonieme socialisten dat nu wel doen is een teken aan de wand.
Laten we hopen dat het zo'n vaart niet loopt. Er is immers weinig mooier dan een incompetente leider van de SP. Pure entertainment!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten