Stegeman volgt De Jonge op bij Heracles

Geen categoriesep 17 2014, 14:33
Vreemd.

Heracles Almelo heeft John Stegeman als trainer aangesteld voor de rest van het seizoen. De 38-jarige coach, die in de zomer het hoogste trainersdiploma behaalde, nam al de honneurs waar sinds het ontslag van Jan de Jonge eind augustus. Afgelopen weekeinde had Stegeman reeds de eindverantwoordelijkheid over de selectie. Hij zag Heracles met 2-1 verliezen op bezoek bij Ajax. "We kiezen vol overtuiging voor John en hebben dan ook alle vertrouwen in deze oplossing", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de website van Heracles Almelo.

Waarom dit gek is? Stegeman is nog maar kort trainer - tenminste, hij heeft zijn diploma nog maar sinds de zomer. Heracles heeft, zou je denken, juist behoefte aan een man met wat ervaring; de ploeg kon dit jaar weleens strijden tegen degradatie. De gemiddelde onervaren trainer weet daar niet goed mee om te gaan.
Overigens is het sowieso raar hoe het gegaan is met De Jonge. Volgens Heracles waren er vorig seizoen al zorgen over hem. Waarom heeft men hem tijdens de zomer dan niet laten gaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten