Topambtenaar BuZa: ISIS is helemaal niet islamitisch!

Geen categoriesep 29 2014, 15:00
Túúrlijk niet!
Je kunt (wat mij betreft overtuigend) beweren dat ISIS' radicale vorm van de Islam alles behalve de enige mogelijke Islam is, maar je kunt toch niet met droge ogen beweren dat die terroristische organisatie niet islamitisch is. Helaas denken onze 'topambtenaren' daar net een beetje anders over:

Islamitische Staat (IS) is niet islamitisch en ook geen staat, hoewel de letters dat wel zouden veronderstellen. Dat stelde Wim Geerts, directeur-generaal politieke zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken, maandag tegen Tweede Kamerleden tijdens een briefing over de komende Nederlandse militaire missie in Irak. 

Wel zegt hij dat het een "terroristische organisatie is die gruwelijkheden verricht in Irak en in Syrië, met sterk ontwrichtende gevolgen en met buitengewoon veel buitensporig systematisch geweld." Dat is leuk en aardig, maar waarom zou je in vredesnaam ontkennen dat ISIS zichzelf wel degelijk als islamitisch beschouwt en ook nog eens op de steun kan rekenen van aardig wat moslims, die zich daarbij (weliswaar op selectieve wijze, maar toch) baseren op hun eigen heilige boek en - met name - op de zogenaamde uitspraken en handelingen van profeet Mohammed?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten