Van Aartsen: discriminatie oorzaak islamitisch extremisme

Geen categoriesep 13 2014, 10:15
Jozias van Aartsen snapt er weer eens helemaal niets van.
De Haagse burgemeester Van Aartsen is misschien wel de meest wereldvreemde burgemeester van Nederland. Vandaag zegt hij in het Financieele Dagblad dat er een sociaal-economische aanpak moet komen tegen de radicalisering van moslims (die onder andere in zijn stad plaatsvindt).
Van Aartsen zegt letterlijk: "Meer dan een miljoen moslims in Nederland accepteren onze samenleving, maar het is zuur als je ambitieus bent en toch geen baan krijgt omdat je moslim bent." De burgemeester gelooft dus dat moslims radicaliseren omdat ze worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt.
Ik ken geen werkgever die mensen níet aanneemt omdat ze moslim zijn, maar vooruit: er vindt ongetwijfeld discriminatie plaats en dat is verwerpelijk. Van Aartsen denkt dat het hebben van een baan radicalisering voorkomt en dat radicalisering komt door een sociaal-economische achterstand. Daarom wil hij meer banen in zijn stad creëren. Citaat:

"We werken al goed samen met het bedrijfsleven, maar er moet een kop bovenop. Het is onze taak en die van het bedrijfsleven extra alert te zijn." Ook is het zaak er 'vroeg bij te zijn', erkent hij, waarbij onderwijs de sleutel is. "Laat ik het zo zeggen: het doel is kinderen vanaf 8 jaar in een gedisciplineerde omgeving te krijgen en te houden."

Helaas klopt er helemaal niets van de analyse van Van Aartsen. Zal ik het dan maar gewoon zeggen? Oké. Maar ik houd het netjes. Wat een flauwekul. Zulke kletspraat komt normaal gesproken alleen uit de monden van linkse politici. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat Van Aartsen een PvdA'er is in VVD-kleren.
Hier een vraag voor Van Aartsen. Wat hebben de kapers van 9/11, de zelfbenoemde ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi, en onze Nederlandse jihadi's met elkaar gemeen? Behalve dat ze allemaal moslims zijn (waren) en dat ze een verlangen hebben naar het martelaarschap (want: heel veel maagden). Er is nog een overeenkomst: ze zijn vaker wel dan niet hoogopgeleid en hebben een prima baan.
Toch kiezen ze ervoor om een loopbaan als moslimterrorist te beginnen. Hoe kan dat nou? Dat is toch gek, meneer de burgemeester?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten