VN: ISIS heeft niets te maken met religie

Geen categoriesep 12 2014, 13:59
Ziende blind, horende doof.
Je gelooft het niet, maar volgens de Verenigde Naties heeft de Islamitische Staat van ISIS niets te maken met de islam. Nee echt, de moslimextremisten worden totaal niet gedreven door een radicale interpretatie van hun geloof. Nope. Het zijn gewoon een stel gekken die zomaar, volstrekt impulsief handelen. 
In de resolutie wordt dit punt heel duidelijk gemaakt:

Reaffirming that terrorism, including the actions of ISIL, cannot and should not be associated with any religion, nationality, or civilization...

Voor bepaalde landen was die zin reden om de resolutie te steunen. Zie dit voorbeeld:

MAHAMAT ZENE CHERIF ( Chad) stressed the seriousness of the threat of international terrorism and welcomed today's resolution in that context, noting that it did not associate terrorism with any religion.  He also welcomed recent political progress in Iraq as important in the efforts unite that country against the extremists.

De zogenaamde internationale gemeenschap is weer eens ziende blind en horende doof. Een kind van twee jaar oud begrijpt nog dat de Islamitische Staat wel degelijk iets te maken heeft met de islam. Weliswaar met een radicale versie ervan, maar dat doet er niets aan af.
Zelfs de politiekcorrecte betweters van de VN moeten dat beseffen. Het is daarom de vraag waarom ze dit niet willen toegeven? Zijn ze zo bang om radicale moslims tegen zich in het harnas te jagen? Of worden ze ergens anders door gedreven?
Mijn inziens is het antwoord: ze willen gewoon niet toegeven dat er een extremistenprobleem is in de wereldwijde 'islamitische gemeenschap' omdat dit betekent dat ook zij verantwoordelijk zijn voor de huidige problematiek. Dat weigeren ze te accepteren.
Dat moge dan zo zijn, maar dat betekent niet dat de rest van de wereld zich door dit soort figuren moet laten gijzelen. Het is triest om te zeggen, maar de Radicale Islam heeft wel degelijk iets te maken met de islam - anders zou het geen radicale versie van die religie zijn, maar iets heel anders. Dit probleem kan op de lange termijn alleen worden opgelost als moslims en niet-moslims daar eerlijk over zijn en het probleem bij de wortel aanpakken; namelijk bij de interpretatie van de koran en de sunnah, en de manier waarop de autoriteiten in islamitische landen hun eigen bevolking proberen te indoctrineren met fundamentalistische ideeën. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten