Volkskrant: Saoedi-Arabië is hartstikke gematigd

Geen categoriesep 25 2014, 11:29
Je gelooft het niet: misschien wel het meest barbaarse land op aarde wordt 'gematigd' genoemd in de krant voor GoedVolk-Nederland.
Martijn van der Kooij heeft vandaag een artikel van de Volkskrant op Twitter gegooid omdat hij de inhoud nogal... merkwaardig vond. De reden? De krant noemt Saoedi-Arabië een "gematigd" land.
Wat?
Nee echt:
"De gematigde Arabische landen..." en dan: "Saoedi-Arabië, dat de laatste decennia voor enkele honderden miljarden euro's aan Amerikaans wapentuig kocht, stemde al heel snel in met de bombardementen op IS."
Nou begrijp ik dat niet alle journalisten op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt in de wereld, maar dit is toch wel een héél ernstige fout. Saoedi-Arabië is niet eens bijna gematigd:
1. Vorige maand zijn er minstens acht mensen onthoofd in dat land.
2. De sharia is de officiële wet van Saoedi-Arabië.
3. De officiële versie van de islam die de Saoedische heersers opdringen aan hun volk is het wahabbisme. Veel strenger en fundamentalistischer dan deze stroming is bijna niet mogelijk.
4. De Saoedische regering (lees: koning en prinsen) doen al tientallen jaren hun best om extremistische groeperingen overal en nergens te steunen. Dat doen ze niet alleen in Arabische landen, maar ook in Europa en Amerika. Bijna iedere salafistische beweging kan op steun rekenen van de Saoedi's.
5. Ook proberen zij moskeeën te beïnvloeden (in het Westen), door de boel over te nemen (of zelf moskeeën op te zetten) en westerse gelovigen te indoctrineren met het wahabbistische gedachtegoed.
6. Vrouwen worden als onmensen behandeld in Saoedi-Arabië. Ze moeten een boerka dragen, mogen niet alleen over straat, en mogen ook al niet autorijden. Ze worden gezien als eigendom van, eerst, hun vader, en daarna van hun echtgenoot. Zelf hebben ze absoluut niets in te brengen over hun eigen leven. Vrouwen kunnen niet eens naar de dokter, naar een vriendin, of naar school zonder toestemming van haar legal guardian (vader, echtgenoot of broer). 
7. In het 'gematigde' Saoedi-Arabië is het heel normaal om slaven te hebben. Volgens de wet is dat verboden, maar blijkbaar zijn radicale moslims ook best goed in gedogen als ze ergens profijt van hebben.
8. Saoedi-Arabië is wellicht de enige echte Apartheidsstaat die nog over is: zwarte Saoedi's komen niet in aanmerking voor goede banen, puur en alleen vanwege hun huidskleur. Ze mogen geen minister worden, geen diplomaat, geen rechter, geen burgemeester, geen religieuze leider, en ga zo maar door.
9. Uit een peiling die kort na de aanslagen van 11 september 2001 werd uitgevoerd bleek dat 95 procent van Saoedische mannen de aanslagen terecht vond, met Al Qaeda sympathiseerde, en Osama Bin Ladens doelen deelde.
Deze lijst is nog lang niet af; je kunt nog uren doorgaan met het toevoegen van punten waaruit blijkt dat Saoedi-Arabië alles behalve een gematigd Arabisch land is, maar het zal u onderhand duidelijk zijn dat de Volkskrant echt waanzinnig uit de bocht is gevlogen. Neem die krant nu nog maar serieus als het over dit soort onderwerpen schrijft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten