VS valt ISIS aan in Syrië

Geen categoriesep 23 2014, 8:00
Turkije houdt zich afzijdig
De VS zijn vannacht begonnen met luchtaanvallen op ISIS troepen op Syrisch grondgebied. Vrijwel alle Arabische staten deden mee in de gecoördineerde aanval, met uitzondering van nota bene Navo 'bondgenoot' Turkije. Weten we ook weer waar Erdogan uiteindelijk echt staat. Tijd om afscheid te nemen zou je zeggen.
Wel van de partij waren Bahrein, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië. Diplomatieke bronnen spraken ook over Qatar, maar konden niet bevestigen dat het land ook daadwerkelijk aan de militaire operaties heeft deelgenomen. CNN meldde:

"The U.S. and "partner nation forces" began striking ISIS targets using fighters, bombers and Tomahawk missiles, Pentagon spokesman Rear Adm. John Kirby said, though he didn't specify a geographic location."

De aanval begon met Tomahawk raketten afgevuurd vanuit zee, gevolgd door aanvallen van bommenwerpers en jachtvliegtuigen. Volgens Amerikaanse media zijn ongeveer twintig gebieden rondom de stad Raqqa gebombardeerd. Naar verluidt zouden de aanvallen vooral bedoeld zijn om het ISIS controle centrum in Syrië en de aanvoerlijnen uit te schakelen.
De aanval leidde tot grote opluchting bij de Syrische oppositie. Een official zei: 'Thank God. What a momentous day, a day we have been looking forward to for so long'. Laat dit inderdaad het begin zijn van de totale en volledige eliminatie van de ISIS barbaren, maar dat zal nog niet zo eenvoudig zijn in die regio.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten