Zijlstra (VVD): Grenzen dicht!

Geen categoriesep 02 2014, 19:00
Prima
VVD fractie-voorzitter Halbe Zijlstra van de VVD wil dat de Europese Commissie met maatregelen komt om de almaar voortdurende stroom 'vluchtelingen' die vanuit het Midden-Oosten Europa binnenkomen, een halt toe te roepen. Zijlstra:

"Of wij moeten in Nederland de grenzen dichtdoen of de Europese grenzen moeten dicht op een gereguleerde wijze. Als je kijkt naar de vluchtelingenstromen die er potentieel aankomen, dan is dat zo ontwrichtend, daar zul je iets aan moeten. Wat mij betreft op Europees niveau."

Heel goed dat dit inzicht is ingedaald bij de VVD, maar wel een beetje laat. Waarom nu pas? Hij voegde er nog aan toe, dat als de EC niet ingrijpt en Nederland gedwongen is de grenzen zelf te sluiten dat dit dan eigenlijk de doodsteek zou zijn voor de 'Europese gedachte'.

"Immigratie en integratie is een gebied waarop Europa zal moeten acteren. Het is een illusie gezien de wereldproblematiek om te denken dat wij het probleem in Nederland wel even oplossen."

De nieuwe Europese Commissie, die naar verwachting binnen twee weken wordt gepresenteerd, moet daadkracht tonen, vindt Zijlstra. Als zij dat niet doet, laait volgens hem de discussie over het nut van Europa opnieuw op. Nou, zo zou ik tegen Zijlstra willen zeggen, komt u weleens onder de gewone mensen? Dat nut van 'Europa' wordt allang breed ter discussie gesteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten