Annabel Nanninga (Jalta) fileert 'kunstenaar' Nelle Boer

Geen categorieokt 22 2014, 19:00
"Nelle Boer ruikt naar plas en te lang gekookte bloemkool."
Voor wie het even heeft gemist: een of andere 'kunstenaar' met de naam Nelle Boer heeft een nep-Marokkaan met de naam Nizar Mourabit gecreëerd om, nou ja, om wat eigenlijk? Om media-aandacht te krijgen, dat sowieso. En ook om adjunct-hoofdredacteur van Jalta Annabel Nanninga een veeg uit de pan te kunnen geven.
Nanninga deed, net als ik, deze zomer verslag van een pro-ISIS-demo aan de Haagse Hoefkade. Zij werd daar bedreigd door een hele meute allochtone jongeren. Boer schreef daar onder zijn Marokkaanse alter-ego een belachelijk stuk over voor een bepaalde linkse site (ik noem verder geen namen, dat zou te veel eer zijn). Mourabit (Boer dus) beweerde dat het allemaal onzin was wat daar gebeurde:

"Ik wist helemaal niet of Nanninga wel of geen incident zou hebben uitgelokt en of ze nu wel of niet wist wat die jongens op haar foto’s precies zeiden. Maar zij is wel het type waarbij ik zou verwachten dat ze zoiets zou doen. En bij wie ik het niet erg zou vinden als dit aan haar zou worden toegeschreven. Ik vond dus dat Nizar dit best kon opschrijven."

Te ziek voor woorden natuurlijk. Nanninga laat uiteraard niet over zich heenlopen en schrijft in een ge-wel-dig artikel op Jalta.nl:

Nelle Boer ruikt naar plas en te lang gekookte bloemkool. Hij leeft van uw en mijn belastingcenten, komt pas tegen twee uur des middags uit zijn nest en ontbijt dan steevast met drie geblenderde baby-otters. Daarna gaat hij naar het schuurtje van zijn moeder waar hij masturbeert op dwergenporno, andermans werk plagieert en aan de van de waslijn gestolen slipjes van zijn minderjarige buurmeisje snuffelt. Dit schuurtje noemt hij 'atelier' want Nelle Boer is kunstenaar.

Is dit echt waar? Geen idee. Maar ik vind die Boer wel zo’n type en dat dit nu voor eeuwig via google vindbaar is, sja, ik vind het niet erg als dit aan hem zou worden toegeschreven. Dus ik kan dit best opschrijven.

Enfin, lezen dus, hoe Nanninga even flink de oren wast van 'kunstenaar' Boer en zijn belachelijke 'kunstproject'. Alinea na alinea slaat Nanninga de spijker op z'n kop. Trouwens, over Jalta gesproken: de site heeft nog zo'n 250 abonnees nodig voordat het officieel van start kan gaan. U wil meer van die uitstekend geschreven artikelen van Nanninga? Doe uzelf dan vandaag nog een abonnement op Jalta cadeau.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten