Arme Joran in elkaar geslagen door cipiers

Geen categorieokt 25 2014, 16:00
Ach jongen toch, wat vreselijk!
Het gaat niet goed met Joran van der Sloot. Neerlands bekendste psychopaat zit niet alleen een zware straf uit in een minder dan gezellige Peruaanse gevangenis, maar hij is onlangs ook nog eens 'mishandeld' door zijn cipiers. Dat zegt zijn advocaat in ieder geval:

Joran van der Sloot wordt bruut mishandeld door cipiers in de Peruaanse gevangenis waar hij vastzit. Dat vertelde zijn advocaat Máximo Altez vrijdag. De gezondheid van Van der Sloot zou bovendien hard achteruit gaan. Hij is verzwakt door een hongerstaking uit protest tegen zijn overplaatsing naar de Challapalca-gevangenis.

Er mag geen twijfel over bestaan dat criminelen ook rechten hebben - in ieder geval een paar. Als Van der Sloot is aangevallen door een stel doorgedraaide cipiers zijn z'n rechten geschonden. De Peruaanse autoriteiten moeten de boel onderzoeken en ervoor zorgen dat dit soort machtsmisbruik niet te vaak voorkomt.
Dat gezegd hebbende is het wel érg moeilijk om ook maar iets van medelijden te hebben met deze moordenaar. Hij heeft de onschuldige Stephany Flores op bijzonder gruwelijke wijze vermoord en probeerde nog weg te komen met dat misdrijf ook. Gelukkig kon hij uiteindelijk worden opgepakt, maar als dat niet was gelukt zou hij een groot gevaar hebben gevormd voor vrouwen in andere landen. 
Kortom, Van der Sloot is een monster eersteklas. Daarom kan ik me er best iets bij voorstellen dat zijn gevangenisbewakers niet bepaald dol op hem zijn en hem dat bij tijd en wijle even duidelijk maken. U niet? Ik denkt dat veel mensen in hun plaats wellicht hetzelfde hadden gedaan, zeker als de vaders van Flores en Natalee Holloway twee van die 'anderen' zijn.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten