Drie Hema-filialen sluiten de deuren

Geen categorieokt 19 2014, 19:00
Och wat sneu.
Ah jongens toch, wat vervelend nou! Drie filialen van Hema - één van de politiekcorrecte bedrijven die Zwarte Piet de oorlog hebben verklaard - zijn gesloten. De reden? Op de één of andere manier verkochten ze gewoon niet zoveel meer.

Drie filialen van warenhuisketen Hema hebben dit weekend noodgedwongen hun deuren moeten sluiten, aldus Het Financieele Dagblad zondag. Het gaat om de vestigingen in Nijkerk, Hoevelaken en Kerkrade. Het gaat in alle gevallen om franchisenemers van het concern, geen van de 3 is een eigen winkel van Hema.

De franchisenemers zouden in de financiële problemen zitten. Vandaar dat ze maar snel gesloten zijn. Het filiaal in Nijkerk werd gistermiddag zelfs gesloten toen er nog winkelend publiek aanwezig was. Dat was dus even onder het motto: elke minuut die deze winkel open blijft is er één te veel.
Dat is een beetje frappant, maar dat het slecht gaat met de Hema is dat niet. Het concern staat al wat langer bekend als overdreven politiekcorrect. Nederlanders vinden het niet prettig om anderen te kwetsen, maar ze staan over het algemeen wel pal voor hun cultuur...
Of wat er nog van over is.
Vandaar dat de Hema geconfronteerd werd met een boycot-actie. En terecht, natuurlijk. Bedrijven hebben het recht om bepaalde producten niet in te kopen en dus te verkopen, maar de consument mag daar vervolgens conclusies aan verbinden door geen zaken meer met ze te doen. Het is erg vervelend voor het personeel dat ze daaronder lijden, maar helaas, het is niet anders.
Als mensen de Albert Heijn nou ook even in de ban doen zal dat bedrijf de gevolgen ook ondervinden van weg-met-ons denken. Alles voor Team Zwarte Piet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten