EU-knecht Dijsselbloem wil naheffing 642 miljoen gewoon betalen

Geen categorieokt 27 2014, 13:00
Natuurlijk, want het Europese project gaat immers ¨uber alles."
Onze minister van Financiën, PvdA'er Jeroen Dijsselbloem, heeft niets met de harde opstelling van de Britse premier David Cameron, die eerder al liet weten de Europese naheffing (van, voor hem, twee miljard euro) niet te zullen betalen - nou ja, niet voor de deadline van 1 december, in ieder geval.
Nee, nee, dat vindt De Dijs maar flauwekul. We zijn immers lid van de Europese Unie en willen dat blijven ook. Ja, ook als dit betekent dat de Nederlandse belastingbetaler wéér uitgezogen moet worden om luilekkerlanden als Frankrijk een duwtje in de rug te geven:
Zoals GeenStijl terecht concludeert:

Conclusie: die 642 miljoen zijn we dus kwijt. Strafporto voor Brussel, omdat we beter presteren dan andere EU-landen. En de poen gaat rechtstreeks naar Frankrijk, dat zich niet aan de begrotingsregels houdt en met tekorten kampt. Alles om de euro overeind te houden.

In Europees verband stelt het Nederlandse kabinet werkelijk niets voor. De eigen burgers wordt continu de les gelezen - die zijn dom, begrijpen er niets van, zijn rijk genoeg en moeten dus maar inleveren - maar als Brussel iets onacceptabels doet wordt het steeds weer met de mantel der liefde bedekt. Want stel je voor dat je iets voor je eigen volk en land doet. Brr, dat moet je natuurlijk niet willen. Welnee, de Europese megalomanen roepen en wij betalen, iedere keer weer. Da's veel beter; de welvaart van Nederland dient er immers alleen maar toe om de Europese Unie en dan met name de euro in stand te houden.
De cirkel is echt rond, jongens: Nederland is vanaf nu officieel het schandknaapje van de EU. En Rutte maar grijnzen.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten