Frans Timmermans gaat lekker graaien in Brussel

Geen categorieokt 21 2014, 20:00
Timmermans 'verdient' 23.000 euro per maand in Brussel.
Oh, wat zal Frans Timmermans het naar zijn zin hebben als vicevoorzitter van de Europese Commissie en vervanger van drinkebroer Jean-Claude Juncker. Niet alleen omdat de PvdA'er een bloedfanatieke eurofiel is, maar ook omdat hij er bakken met belastinggeld voor krijgt. Zoveel geld zelfs dat we wel kunnen spreken van een sterrensalaris.
Timmermans krijgt, let op, 23.000 euro per maand, oftewel 270.000 euro per jaar voor zijn nieuwe baantje in Brussel. Maar dat is niet alles:

Behalve op een salaris kan Timmermans in Europa ook rekenen op een toeslag voor het verblijf in het buitenland van 15 procent van het jaarsalaris. Daarbovenop komt een representatietoeslag, oftwel kleedgeld, van 911,38 euro per maand.

Er is nog meer:

Verhuiskosten en reiskosten van en naar Brussel worden ook vergoed. Timmermans krijgt voordat hij daadwerkelijk aantreedt ook twee maanden salaris als "installatievergoeding".

En dan zijn er ongetwijfeld nog talloze andere voordeeltjes, zoals een gloednieuwe auto met chauffeur, een telefoon, laptop en tablet van de 'zaak', etc. Het zal me niet verbazen als het totale bedrag dat Timmermans zo bij elkaar sprokkelt meer dan een half miljoen euro per jaar bedraagt.
Ik ben voor lage belastingen, maar in het geval van Timmermans ben ik voor een 100-procentsbelasting boven alles wat hij verdient boven modaal. Dit soort idioot hoge salarissen zijn niet te verdedigen tegenover het gewone volk dat keihard moet werken om rond te kunnen komen, mede door politici als Timmermans die belastingverhogingen een prima manier vinden om maar niet te hoeven snijden in de overheid zelf. Walgelijk.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten