Gouda gaat Zwarte Piet vervangen voor een... gele Piet

Geen categorieokt 08 2014, 19:00
Politieke correctheid is een ziekte.
Het klinkt misschien hard, maar het is wel de waarheid: politieke correctheid is een ziekte. Een virus eigenlijk, dat steeds meer mensen besmet. Ik kan er niets anders van maken. De landelijke intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet wordt één grote show van politieke correctheid. Ik heb nu al geen zin meer om te gaan kijken.
Ik kan me voorstellen dat veel meer Nederlanders, net als ik, het gevoel hebben dat Nederland ten onder gaat aan de politieke correctheid, die door een kleine groep als een deken over ons land wordt gelegd. De gemeente Gouda gaat waarschijnlijk aanstaande dinsdag aankondigen dat het een gele Piet gaat invoeren om op z'n minst een aantal Zwarte Pieten te vervangen.

Het best bewaarde geheim van Gouda, wordt het wel genoemd. Hoe zwart is Zwarte Piet deze Sinterklaastijd? Dat de materie gevoelig ligt, bleek ook gisteravond weer volop tijdens het debat in de stadsbibliotheek. Naar verwachting zal de piet een gele kleur krijgen, de kleur van kaas waar Gouda om bekend staat.

De keuze om een gele Piet in te voeren zal ongetwijfeld in overleg zijn geweest met de meest politiek-correcte publieke omroep van allemaal, de NTR. Die omroep is zo misselijkmakend politiek-correct dat ze het liefst vandaag nog alle Zwarte Pieten vervangen voor regenboogpieten. Dat hebben ze jaren geleden al eens geprobeerd, maar uiteraard viel dat in slechte aarde bij het grote publiek, dat juist houdt van de gewone knecht van de Sint.
Maar wat het geheel nog erger maakt, is dat de burgemeester van Gouda al een tijdje geen PvdA'er meer is. Nee, er zit nu een VVD-burgemeester. Milo Schoenmaker is degene die volgende week de aankondiging doet dat er een gele Piet komt. Kijk, dat een omroep als de NTR Zwarte Piet wil afschaffen mag geen verrassing zijn, en dat politiek-correcte winkels als de HEMA (de HEMA heeft een grijze Piet ingevoerd) en de Albert Heijn eraan meedoen ook niet, maar dat de VVD er zelfs voor zwicht is ronduit teleurstellend.
En dat terwijl 99 procent van alle Nederlanders en ook nog eens 99 procent van alle burgemeesters gewoon wil dat Zwarte Piet zwart blijft. Zwarte Piet is niet racistisch, hij is een kindervriend. Sinterklaas is een onschuldig kinderfeest, bedoeld voor de allerkleinsten. Blijf gewoon met je poten van Zwarte Piet af. Gelukkig hebben we het Centrum voor Volkscultuur nog.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten