Het belastingkabinet wil weer eens meer geld van u

Geen categorieokt 31 2014, 8:00
Hoppa: ruim €300 zal er gedokt moeten worden door zo'n 6 miljoen Nederlanders.
Uiteraard betaalt elke Nederlander al te veel belasting, maar van alle nieuwe belastingen die je kan heffen is er één toch wel de meest onrechtvaardige van allemaal: de naheffing. Dan dacht u dat u uw belastingplicht over een bepaald jaar keurig had vervuld; met pijn in het hart afscheid genomen van uw zuurverdiende geld. Het boekjaar afgesloten; op naar het volgende! En dan staat daar ineens de overheidscollectant weer op de stoep. Nee, u moet nog even betalen. Maar liefst €300, welteverstaan. Aftikken, en rap een beetje.

Zo’n 5 tot 6 miljoen Nederlanders krijgen volgend jaar te maken met een naheffing van de Belastingdienst of een lagere teruggave. Die schatting geeft staatssecretaris Wiebes (Financiën).

De naheffingen hebben te maken met lagere heffingskortingen die het kabinet in het begrotingsoverleg met bevriende oppositiepartijen D66, CU en SGP in oktober 2013 overeenkwam. De wijzigingen zijn nog niet verwerkt in de tabellen en computerprogramma’s van de fiscus. Daardoor betalen burgers buiten hun schuld om minder belasting dan ze zouden moeten. Bij de aangifte inkomstenbelasting over 2014 zullen de wijzigingen alsnog worden doorgevoerd.

Deze hele situatie is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Niet alleen zijn de belastingen in Nederland al hoog genoeg, ook moet de burger weer eens de rekening betalen van een overheid die chronisch faalt. En nu zal iedereen wel eens een fout maken - ook de overheid - maar deze fout is onvergeeflijk: het gaat hier namelijk om een computertabel die moet worden aangepast, wat meer werk oplevert dan het nu lijkt. Want waarom moet die tabel van nieuwe cijfers worden voorzien? De effecten van een gloednieuwe nivelleringsoperatie moeten hier in worden verwerkt. Het blijkt namelijk toch lastiger dan gedacht om rijkeren meer te bestelen dan relatief armere Nederlanders.
En zo hobbelt Nederland weer een stukje verder op weg naar het worden van een socialistische heilstaat. Waar nivellering kennelijk zo'n enorme heilige koe is, dat men zelfs bereid is achteraf nog extra aanslagen op te sturen naar de hardwerkende burgers van Nederland. Dit kabinet is het pure kwaad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten