Jihadisten: 'Laat ons gaan of we plegen aanslagen'

Geen categorieokt 24 2014, 16:00
Uh nee. Dat lijkt me nou geen goed idee.
Nederlandse jihadisten in Aleppo willen dat hun soortgenoten in Nederland toestemming krijgen om af te reizen naar het Midden-Oosten. Werkt de staat daar niet aan mee dan moeten we ernstig rekening houden met terroristische aanslagen, aldus de beroepsslachters tegen het AD.

In Nederland is van zo'n vijftig potentiële jihadgangers het paspoort afgepakt. Volgens Nederlandse strijders in Syrië groeit daarmee de kans op terreur in ons land. Nederland heeft - net als Canada - toch al een 'verhoogd profiel' vanwege de deelname aan de strijd tegen IS. Het tegenhouden van radicale moslims maakt de kans op een aanslag nog groter, zeggen de strijders vanuit Aleppo. 'Ik denk niet dat je honderden pislinke potentiële jihadgangers in je achtertuin wilt hebben,' zegt er één. Het plegen van een aanslag in Nederland noemen zij 'zeker een alternatief' voor achterblijvers.

Ach gossie! Dus wat de heren terroristen eigenlijk zeggen is: doe wat wij willen of we zullen jullie vermoorden! Op die manier proberen ze dus terreur (angst) op ons uit te oefenen. Nooit gedacht dat dergelijk extremistisch tuig zulke tactieken zou gebruiken om hun zin te krijgen.
Umh, juist ja.
Gelukkig zijn de Nederlandse staat en het Nederlandse volk niet helemaal van lotje getikt. Anders dan de massamoordenaars ons willen doen geloven beseffen wij namelijk maar al te goed dat ze hun pijlenautobommen uiteindelijk sowieso op ons zullen richten. Als we ze nu geven wat ze willen komen ze na de strijd tegen Assad namelijk gewoon terug naar Europa waar ze hun radicale denkbeelden vervolgens óók in de praktijk zullen brengen, en dan niet door elke vrijdag te flyeren voor de deuren van de moskee, maar door niet-extremisten op brute wijze te vermoorden. Dat hoort namelijk bij de kern van hun ideologie, die alleen maar uit bloedlust en haat bestaat.
Als de staat ervoor zorgt dat ze niet naar Syrië afreizen kan men ze vervolgens goed in de gaten houden, ingrijpen als het mis dreigt te gaan, en - oh ja - ze kunnen ook eens voorkomen dat de jihadisten in spé (zo mogelijk) nóg verder radicaliseren, getraind worden, en een groter netwerk kunnen opbouwen van collega-radicalen waarmee ze vervolgens bijzonder veel schade kunnen aanrichten in ons land zelf.
In plaats van in te gaan op dit soort dreigementen van haatbaarden moet de staat het zien als extra reden om iedere extremist van zijn paspoort te beroven én ervoor te zorgen dat jihadisten die al afgereisd zijn naar het Midden-Oosten nooit en te nimmer terug kunnen keren naar Nederland.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten