Nog een Amerikaan besmet met ebola

Geen categorieokt 03 2014, 8:00
Een Amerikaanse cameraman van NBC News heeft nu ook ebola.
Er is weer een Amerikaan besmet door het zeer dodelijke en besmettelijke virus ebola. Het gaat om een 33-jarige freelance-cameraman die voor NBC News in het west-Afrikaanse land Liberia werkte. De man werkte al drie jaar in het land, maar was nog maar net begonnen om voor NBC verslag te doen van de ebola-epidemie in het westen van Afrika toen hij zélf ebola opliep. Citaat via Fox News:

The freelancer, whose name was not disclosed at the request of his family, came down with symptoms on Wednesday and will be flown back to the United States for treatment, NBCNews.com reported. He began shooting for NBC on Tuesday.

He was hired to be a second cameraman for NBC News Chief Medical Editor and Correspondent Dr. Nancy Snyderman, who is with three other NBC News employees on assignment in Monrovia, reporting on the Ebola outbreak, the network said.

He began feeling tired and achy Wednesday and discovered he had a slight fever. He went to a treatment center Thursday to be tested, and is being kept there, said Snyderman, who was interviewed Thursday night on "The Rachel Maddow Show" on MSNBC.

Het is te hopen dat de Verenigde Staten nu wel goed reageren op deze nieuwste besmetting van een Amerikaan, want de vorige keer ging het nogal mis. Toen werd een met ebola besmette patiënt in Dallas naar huis gestuurd toen hij zich met een aantal klachten meldde bij het ziekenhuis. Dat mag echt niet meer gebeuren. Het belangrijkste, zoals Michael woensdag schreef, is dat patiënten die ebola hebben als een razende worden geisoleerd van de rest van de samenleving. Als dat gewoon gebeurt, is de kans op nieuwe besmettingen en dus een uitbraak in bijvoorbeeld de VS vrijwel uitgesloten.
Hoewel ik me goed kan voorstellen dat we in paniek raken om dit nieuws, hoeven we echt niet bang te zijn dat we zelf besmet raken met ebola. Je kan alleen besmet raken met ebola als je in contact komt met de lichaamsvloeistoffen van een ebola-patiënt met zichtbare symptomen, dus niet via de lucht. Toch prettig om te weten. Ik zou zeggen: bekijk onderstaande video even, want het is een leerzame video en het zorgt voor enige relativering als het gaat om de gevaren van ebola. Dat is ook wel eens fijn.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten