OM eist taakstraf voor Wilders-bedreigende rapper

Geen categorieokt 24 2014, 21:00
Daar zal Hozny van onder de indruk zijn.
De fundamentalistische rapper Hozny hoorde eerder vandaag een taakstraf tegen zich eisen van 80 uur en twee maanden cel. Voorwaardelijk natuurlijk, want in Nederland zal het Openbaar Ministerie nooit een échte straf eisen als het voorkomen kan worden.

Tegen de 27-jarige rapper Hozny heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag vrijdag een werkstraf van 80 uur en 2 maanden voorwaardelijke cel geëist, wegens het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders.

Hozny was een onbekende nietsnut tot hij eerder dit jaar een muziekvideo online zette waarin hij Wilders direct bedreigde: een Wilders-figuur werd daarin ontvoerd, vastgebonden en vervolgens door zijn hoofd geschoten.
In zijn 'nummer' beschuldigt Hozny Wilders van alles en nog wat. Zo neemt hij het de politicus kwalijk dat hij soms onvriendelijke dingen zegt over "de profeet" (Mohammed dus) en de koran, en Israël tegelijkertijd onvoorwaardelijk steunt.
"Islam is een gevaar voor de staat," vat Hozny Wilders' denkbeelden samen. "Geertje voelt zich sterk, opeens heeft 'ie macht." Vervolgens stelt de rapper dat Wilders de dood van Theo van Gogh heeft misbruikt om er politiek een slaatje uit te slaan, waarna hij ook nog even stelt dat de PVV-leider een "radicalist" is die alleen maar onvriendelijke dingen zegt over hoofddoeken en de koran vergelijkt met Mein Kampf.
Het einde van de videoclip laat niets aan de verbeelding over: de Wilders-figuur wordt vermoord. Hier de clip:
In een normale wereld wordt zo'n type natuurlijk minstens tot een paar maanden cel (onvoorwaardelijk!) veroordeeld, en misschien wel tot een paar jaar. Helaas is Nederland alles behalve normaal; hier hoort deze dreigmarokkaan een taakstraf tegen zich eisen van 80 uur en weliswaar twee maanden cel, maar dan voorwaardelijk. Onze rechters kennende zal het vonnis uiteindelijk nog plezanter uitpakken voor de fundamentalistische rapper.
Het waarschijnlijke gevolg? Wilders en andere critici van de islam in het algemeen en de radicale islam specifiek kunnen veel meer bedreigingen verwachten dan ze nu al te verwerken krijgen. Het is schandalig, maar zo werkt dat blijkbaar in ons land.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten