Ondernemers verzetten zich tegen 'regenboogpiet'

Geen categorieokt 21 2014, 21:00
Niet de politiek-correcte elite, maar de hardwerkende ondernemer bepaalt wat er gebeurt. Zwarte Piet is here to stay.
Dit vind ik nou heerlijk nieuws om de avond mee af te sluiten: de politiek-correcte meute in Lelystad had het stompzinnige idee om dit jaar ook regenboogpieten mee te laten lopen bij de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in de stad in Flevoland. Het was een idee van de Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad en de gemeente zelf om Zwarte Piet maar alvast te veranderen.
Het heerlijke nieuws? De regenboogpieten komen er niet.

De Stichting ziet er vanaf na de commotie die is ontstaan over de 4 regenboogpieten die naast 41 Zwarte Pieten bij de intocht aanwezig zouden zijn.

Waarom komt de politiek-correcte variant van Zwarte Piet er niet? Omdat ondernemers in het stadshart van Lelystad hebben gedreigd hun bijdrage in te trekken aan de optocht en het complete Sinterklaasfeest. Zwarte Piet moet zwart blijven en daarmee basta. Dat hebben de ondernemers goed begrepen. Immers, meer dan 90 procent van de bevolking is tevreden met Zwarte Piet zoals hij is.
Dit lijkt me trouwens een goed voorbeeld voor de rest van het land. Lang niet overal speelt de 'discussie' (lees: het getreiter door politiek-correct links) maar in steden en dorpen waar dit wel speelt, moeten de ondernemers de handen ineen slaan. Deze oer-Hollandse traditie mag niet verdwijnen omdat een stelletje zeurpieten een deken van politieke correctheid over Nederland willen leggen.
Ik zeg: power to the people. Of in dit geval: power to the entrepeneurs.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten