Roemer neemt geen afstand van SP'er met losse handjes

Geen categorieokt 01 2014, 15:59
Emile Roemer van de SP vindt het wel best dat zijn achterban bewindslieden belaagt.
Een man in een SP-shirt heeft tijdens een protest tegen de hervormingen in de zorg met zijn handen aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gezeten. Nou ja, dat klinkt nogal onschuldig. Dat is het niet. De SP'er trok net zolang aan het oor van de staatssecretaris totdat anderen ingrepen.
Het gebeurde bij een bezoek van de staatssecretaris voor het gemeentehuis in Oosterhout, Brabant (zie ook de video van Omroep Brabant onderaan, en deze video op Dumpert). Toen een van de begeleiders van Van Rijn ingreep en de man probeerde weg te halen van de staatssecretaris en zijn rechteroor, reageerde de SP'er pislink: "Handjes thuis jij, handjes thuis."
Partijleider Emile Roemer vindt het kennelijk wel best dat zijn achterban dit soort fratsen uithaalt. Hij neemt er namelijk geen afstand van volgens Telegraaf-verslaggever Wouter de Winther:
Tja. Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom Roemer geen afstand neemt van de man in het SP-shirt. De man die zijn handjes niet kon thuishouden toen de staatssecretaris voorbij kwam lopen, is namelijk niet zomaar een SP'er. Nee, het is Peter Ligtvoet. Ligtvoet was bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart kandidaat-raadslid voor de SP in Breda.
Maar Roemer, wat doet u nu? Houdt u hier de hand boven het hoofd van een politiek zeer actieve SP'er? Daar heeft het alle schijn van. Dat is schandalig. Beste Roemer, als u dit niet vliegensvlug alsnog afstand neemt van deze SP'er, dan schept u een precedent. Straks zal iedereen binnen de SP gaan denken dat het normaal is om bewindslieden te belagen.
Zoals VVD-Kamerlid Bas van 't Wout zegt: wat je ook vindt van onze bewindslieden, van welke partij ze ook zijn, je blijft met je poten van ze af.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten