Wereldvreemde BN'ers doen hysterisch: schaf Zwarte Piet af!

Geen categorieokt 14 2014, 15:00
Een volstrekt kansloze poging om de agenda van de Zwarte Piet-haters erdoorheen te drukken.
Droevig, dat is de beste manier om de nieuwste poging van een marginaal clubje mensen om Zwarte Piet af te schaffen. De knecht van Sinterklaas moet en zal worden vervangen, aldus een groepje BN'ers waarvan de meeste deelnemers niet eens echte BN'ers zijn. Het groepje heeft zich verzameld in een heuse actiegroep met de naam 'Piet Makeover'.
Als je een actiegroep gaat oprichten om Zwarte Piet af te schaffen vlak voor het Sinterklaasfeest losbart, ben je wel heel triest. Op Twitter hebben de Zwarte Piet-haters iets meer dan 100 followers en op Facebook neemt ook niemand ze serieus. U kunt wel raden wat zij willen: alles behalve een zwarte Zwarte Piet. Er moeten roze Pieten komen, groene, gele zoals in Gouda straks, het liefst álle kleuren van de regenboog.
Wie er achter het groepje zitten? Nou, de linkse VARA-coryfee Paul de Leeuw bijvoorbeeld. En professioneel Wilders-hater Peter R. de Vries, die alleen maar tegen Zwarte Piet is omdat Wilders het mooie Sinterklaasfeest verdedigt. Voor de rest heb ik de namen van de zogenaamde BN'ers stuk voor stuk moeten opzoeken. De Telegraaf schrijft:

Onder anderen Patrick Kluivert, Peter R. de Vries, Freek Bartels, Paul de Leeuw en Leroy Fer doen mee. De actie is een initiatief van cabaretier Anousha Nzume. De afgelopen weken heeft ze met hulp van Rosanna Kluivert, Jurgen Raymann, Tanja Jess en pr-vrouw Irene Avogadri gewerkt aan het project.

Andere namen die meedoen met de filmpjes van 30 seconden tegen Zwarte Piet: Sunnery James, John Williams, Ferry Doedens en Addy van den Krommenacker. Inderdaad, ik ken ze ook niet. Wat ik wel weet, is dat deze BN'ers kunnen vergeten dat ze in de toekomst nog serieus worden genomen door de rest van Nederland. Ongeveer 99 procent van de Nederlanders heeft namelijk geen enkel probleem met de kindervriend die binnenkort ons land weer bezoekt. Zwarte Piet is niet racistisch, Zwarte Piet is een vriend van ons allemaal.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten