Wilders wil ISIS' genocidemacht aansterken

Geen categorieokt 30 2014, 19:00
Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, krijgt ISIS alle ruimte om zo sterk mogelijk te worden. Bizar.
Voor een man die al tien jaar voor z'n leven moet vrezen in verband met dreigingen van islamitische extremisten zou je verwachten dat hij op z'n minst anderen gunt niet ook te hoeven vrezen voor levensgevaarlijk en zwaarbewapend moslimtuig. Maar van PVV-leider Geert Wilders (uitvinder van de kopvoddentaks, breker van kabinetten en bedenker van "minder, minder, minder" Marokkanen) kan je inmiddels alles wel verwachten. Zo ook dat je mensen die zich bij ISIS willen aansluiten, dat ook gewoon lekker mogen gaan doen. Via Twitter meldde het blonde orakel:
Vooral de achteloze manier waarop Wilders zijn uitspraak doet ('laat ze maar gaan') veronderstelt dat de politiek leider er echt niet goed over heeft nagedacht. Want deze ISIS-fans zijn niet van plan om bij de terreurorganisatie te gaan om mee te gaan doen met 'Heel Syrië en Irak Bakt' of om weeskonijntjes te voederen. Iedere extremistische moslim die naar dit gebied afreist krijgt een militaire training, een AK47, een 'license to kill', en de opdracht zoveel mogelijk onschuldige sjiïeten, Kurden, yezidi's en christenen van het leven te beroven. Hoe minder ISIS-strijders er zijn, hoe kleiner de dreiging voor deze bedreigde groepen. Het beschermen van deze kwestbare minderheden zou een zaak moeten zijn waar de PVV zich achter kan scharen. Bedenk immers: ISIS-strijders zijn immers minder gevaarlijk zonder militaire training in Nederland, dan mét militaire training in Syrië en Irak.
Verder heeft Geert Wilders kennelijk wel heel weinig vertrouwen in de instituties die hem al zo'n jaar of tien veilig houden. De man lijkt kennelijk te denken dat extremisten die in Nederland bivakkeren automatisch en ongehinderd kunnen overgaan tot moordpartijen zoals bij de tragische gebeurtenis in Canada vorige week. We mogen aannemen dat de AIVD en het NCTb inmiddels veel beter op dit soort dreigementen kunnen anticiperen dan Canada. Laatstgenoemde was op dit punt tot die bewuste dag in Ottawa immers nog zo groen als gras.
Al met al zou het de PVV dus sieren om diens ISIS-beleid wat bij te schaven. Want hoe onbehoorlijk ik die partij ook vind; ik kan me niet voorstellen dat het het doel van Wilders is om te zorgen voor een zo sterk mogelijke Islamitische Staat in Syrië en Irak. Dat gaat zelfs lijnrecht tegen de principes van de PVV in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten